За дома

Елиминирайте молците от дома!

Свежите и ароматни цитрусови корички са перфектна защита

13.09.2015г. / 09 19ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

Едни от най-нежеланите гости в дома ни са молците. За тяхното нашествие няма сезон. Веднъж настанили се в шкафовете, гардеробите, килимите, дори платнените торбички за прахосмукачка, борбата с тях става трудна, но не и невъзможна. Споделяме няколко трика, които ще ви помогнат да предпазите дома си от тях.

Сапуни

Трикът със сапуните е още от времето на нашите баби. Купете обикновени или силно ароматни сапуни и ги поставете в шкафовете и гардеробите. Това не само ще прогони молците, но и ще ароматизира дрехите ви.

Растения с приятен, но интензивен аромат

Острият мирис на някои билки, като лавандула, карамфил, здравец, мента, евкалипт, орехови листа и дори кестени може да предпази домът ви от нашествието на молци. За целта в купичка поставете в помещение някои от изброените билки (изсушени), но също така в тънка памучна торбичка или тензух, съберете любимите ви аромати и ги поставете в гардероба или шкафовете.

Когато искате да използвате кестени, уверете се, че помещенията, в които се намират гардеробите и шкафовете нямат влага и мухъл.

Свързани статии

Портокал и лимон

Свежите и ароматни цитрусови корички са перфектна защита за вашия дом от нашествието на молци. Поставете на желаните от вас места свежи корички и ги сменяйте, когато изсъхнат. Трябва да знаете, че миризмата им ще прогони молеца, но няма да го убие или унищожи ларвите му.

Етерични масла

Вземете малко парче памучен плат и на него капнете няколко капки етерично масло от лавандула, мента или евкалипт. Поставете ги на желаните от вас места и щом ароматът им започне да отслабва, заменете ги с нови.

Коментирай