За дома

10 начина да направите дома си визуално по-голям

Тайната се крие в боядисването

09.06.2017г. / 12 40ч.
Мария Дуковска
Снимка: Styleathome

Снимка: Styleathome

Няма как от един средно голям апартамент да направим палат, но пък можем чрез няколко трика да се опитаме визуално да го разширим поне. Чрез няколко прости оптически трика може да направите дома си измамно широк, без всъщност да е толкова голям в действителност.

Вижте как.

  • Ако стените и таванът на стаята ви са в светли тонове, вкарайте цвят в пода. Дали ще е цветен ламинат, теракот или пък килим, придайте цвят на пода и това визуално ще направи стаята да изглежда по-голяма. Цветният под помага стените да се избутат сякаш назад и по този начин да направи стаята по-широка и висока.
  • Друг вариант за оптична измама е да боядисате и тавана цветен. Т. е., оставете пъстрия под, но придайте цвят и на тавана. Това ще създаде впечатление, че стаята е много по-широка. Все пак, имайте предвид, че този трик ще намали визуално от височината на стаята.
  • Ако искате да има усещане за по-голямо пространство в стаята, усещане за „повече въздух“, може да боядисате насрещната стена на вратата и пода в един и същ цвят.
  • Трик да направите стаята по-широка визуално е като боядисате насрещната стена на вратата и тавана в еднакъв цвят. Ще създадете впечатление за широта, но ще редуцирате усещането за дълбочина на стаята.

15 страхотни идеи за градинска арка (галерия)

  • Друг вариант да избутате стените назад, създавайки импресия за широка стая, е като боядисате насрещната стена в различен цвят спрямо другите стени. Така ще се създаде усещането за много широка стая, макар и немного дълга.
  • Ако търсите пък точно този ефект на дълга стая, може да го придадете, като боядисате двете стени една срещу друга в еднакъв цвят. Това ще направи стаята да изглежда по-дълга, но и по-тясна.
  • Ако имате гипсокартон на тавана, който е смалил от височината на стаята и искате да придадете усещане за височина, може да боядисате в светли тонове тавана и пода, а стените да са в тъмен, контрастиращ на тавана цвят. Това ще намали визуално от ширината на стаята, но пък ще придаде височина.
  • Светлите стени не са единственият ви вариант да разширите визуално пространството вкъщи. Щампите, тапетите с орнаменти и елементи също са добър трик. Това, което е важно да съобразите, е да са в светли нюанси.
  • Има стаи, чиито тавани са много високи и бихте искали визуално да намалите от височината за сметка на ширината на помещението. Тогава вашият вариант е да направите насрещната на вратата стена в райе на ширина, което ще е акцент в стаята и ще я разшири оптично.
  • Вертикалните райета пък могат да издигнат тавана и да го направят по-висок визуално.

Каква трябва да е перфектната детска стая?

http://www.az-jenata.bg/g/2448.html
Коментирай