За дома

10 признака на негативна енергия в дома

Как да разберете

03.04.2024г. / 11 00ч.
Нина Иванова
Дори и вкъщи изпитвате умора. Снимка: iStock

Дори и вкъщи изпитвате умора. Снимка: iStock

Изисква се не малко време, за да създадем идеалния дом. Отнема много усилия, средства и разбира се, енергия. Влагаме всичко от себе си, за да постигнем красив и хармоничен дом, в който да се чувстваме добре. Но ако усетим, че от известно време чувството за релакс, хармония и баланс е изчезнало от дома ни, трябва да вземем мерки.

Как да разберете дали в дома ви се е настанила трайно негативната енергия? Има няколко признака.

1. Хаос и безпорядък

Когато вещите започнат да се трупат в дома ни, да заемат почти цялото пространство, това постепенно започва да ни задушава. Усещаме се притиснати, сякаш нямаме достатъчно въздух. 

Хаосът, безпорядъкът, купищата дрехи и вещи навсякъде са един от сигурните знаци, че в дома ви няма положителна енергия. Ако имате и много счупени предмети, скъсани дрехи или чаршафи, това допринася за задръстване на енергията.

Свързани статии

2. Неприятна миризма

Ако в дома ви има прекалено много вещи и голяма част от тях са открити, не са прибрани в шкафове и гардероби, много е възможно да се появи неприятна миризма. И е съвсем нормално, когато апартаментът се задръсти от дрехи, обувки, вещи, да не може да се проветрява пълноценно и съответно да започне да мирише. 

Дом, в който цари позитивна енергия, ухае на чистота и свежест.

Свързани статии

3. Много се карате 

Ако напоследък домът ви става арена за ожесточени спорове и дори скандали, това не говори никак добре за енергийния поток. Сигурен признак, че отрицателната енергия е превзела крепостта е, когато в дома се чуват повече викове и обиди, отколкото смях и любовни звуци.

Свързани статии

4. Имате кошмари 

Ако често сънувате кошмари и имате неспокоен сън, това може да е признак за отрицателна енергия в дома. Вижте няколко начина как да прочистите дома си тук.

5. Страдате от безсъние

Страдате от безсъние през последните месеци, трудно ви е да заспите и опитвате какво ли не. А причината може да се дължи на лоша енергия в дома ви. Направете хубаво почистване през почивните дни, изхвърлете стари, счупени и развалени вещи и дайте път на новото.

Свързани статии

6. Трудно ви е да мислите позитивно

Още един признак за негативна енергия в къщата е, ако изпитвате особена трудност да мислите позитивно. Ако навсякъде у дома се чувствате потиснати, време е да помислите как да го промените и да подобрите енергийния поток.

7. Чувствате се уморени

Нормално е след работа и дълъг ден да се приберем скапани от умора вкъщи. Но ако след няколко часа състоянието ни не се подобри, а остане същото, това говори, че и в дома ни липсва положителна енергия. 

8. Липса на вдъхновение

В нашия дом много често намираме вдъхновение за различни дейности или проекти, по простата причина, че се чувстваме най-много себе си. Не е необходимо да се преструваме или да играем театър. Вкъщи сме каквито сме.

Но ако напоследък усещате, че вдъхновението ви е напуснало дори в светая светих – вашия дом, време е да направите лек ремонт, промяна в обзавеждането или поне разместване на някои мебели. Така ще подобрите енергийния поток.

9. Не успявате да се фокусирате

Вкъщи би трябвало да сме спокойни, отпуснати и способни да се съсредоточим върху това, което искаме. Докато навън и в работата има разсейващи фактори, които могат да попречат на концентрацията ни, то у дома можем да избегнем подобни елементи. Ако обаче въпреки това не успяваме да се фокусираме, трудно ни е, това може да е знак, че в апартамента ни има негативна енергия.

10. Нестабилно финансово положение

Ако от известно време насам изпитвате материална нестабилност, доходите ви са непостоянни, това може да се дължи на липсата ви на хармония и баланс у дома. Ако вкъщи се чувствате неспокойно, не успявате да релаксирате, това води до неспособност и в работно отношение. 

Свързани статии

Коментирай
0 rate up comment 1 rate down comment
rogo ( преди 1 седмица )
0 rate up comment 1 rate down comment
anonien ( преди 1 седмица )
artisti ste vie bez glavi ili ne vi otarvat moite dumi tova NEMA da rakeziras ne se Pravin na ymen ili ymna
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
0 rate up comment 1 rate down comment
anonimen ( преди 1 седмица )
Abre ve ne pisem na korilica ne znaci ce ne pisem na balgarski samo ce na latinica sori ne mi se smenya azbukata NEMA NIKAKVA NEGATIVNAenergiya a borba sas vragovete ka I ne si go nabihte v glavite amo ako se cusvate ili iskatevragove da zapocvame slovesna voina I sas takanarecenite dobrodeteli aaaaaa kakvo ste kaje NEMA li covek pravo da se zastitava ot idotite
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
0 rate up comment 1 rate down comment
anonimen ( преди 1 седмица )
vijdaki sme po mrasni nomove zasto tam NEMA nisto
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
0 rate up comment 2 rate down comment
anonimen ( преди 1 седмица )
NEMA nisto takiva a vasite priyatelizat I slagat lekasva na vsekade dori vav zaharta praskat sas indjecite ot tova sa sanista lakgo vreme lekasva no organizma vece se cistii nemat shans zadnicite
отговор Сигнализирай за неуместен коментар