За дома

Разнообразни употреби на бебешките мокри кърпички

За какво можем да ги използваме в домакинството

01.03.2021г. / 06 09ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

Едно от нещата, които всеки родител задължително има подръка за бебето си са бебешките кърпички. Те са в помощ винаги, когато се наложи да избършете бебето. Ако ги имате в изобилие вероятно се питате за какво още можете да ги използвате преди да са изсъхнали и да се наложи да ги изхвърлите. Ето няколко идеи за алтернативни употреби на бебешките кърпички, които ще са ви от полза в домакинството.

Алтернативни употреби на бебешкия шампоан

За почистване на обувки

Бебешките кърпички са щадящи за кожата на обувките, но същевременно са достатъчно ефективни за премахване на петна от сол или кал.

За почистване на лапите на кучето

Бебешките кърпички са специално създадени да щадят нежната кожа на бебето ви. Това означава, че ако ги използвате за почистване на лапичките на кучето ви след разходка, неговото здраве не е поставено в риск. Бебешките кърпички са безопасни за тази цел и са в помощ на стопаните, които бързат и нямат време да мият под душа краката на кучето след всяка разходка.

Още нестандартни употреби на содата, за които не знаете

За залепване на пликове за писма

Ако не обичате да облизвате пликовете за писма, когато ги затваряте, използвайте бебешки кърпички. Нежно втрийте мократа кърпичка в лепилото на плика и то ще се активира.

За нежно почистване на растенията

Ако отглеждате растения вкъщи няма как да не сте забелязали, че по листата им се събира прах. Можете да почистите праха от растенията си с помощта на бебешките кърпички без това да увреди любимите ви цветя и растения.

За почистване на електроника

Бебешките кърпички са нежни и към устройствата ви. Можете да почистите телефона, лаптопа, клавиатурата и всички електронни уреди в дома си с тяхна помощ.

Страхотни нестандартни употреби на майонезата

Свързани статии

За забърсване на петна от дивана

Невинаги имате възможност да изперете или почистите цялостно дивана. На помощ в забърсване на малките петна идват бебешките кърпички. Те са щадящи за кожата или дамаската на меката мебел, но ефективно премахват различни неупорити замърсявания.

За премахване на дезодорант или миризма на пот от мишниците

Ако сте се изпотили през деня, но не можете да вземете душ, забършете мишниците с бебешки кърпички и нанесете дезодорант. Лошият мирис се премахва ефективно. Бебешките кърпички са подходящи и за премахване на тъмни петна от дезодоранти под мишниците.

Употреби на алое вера, за които може би не знаете

Коментирай
Свободно време