Всеки народ има своите суеверия, които са заложени в културата от векове. Според нашите културни традиции, както и според фъншуй, това какво държите в дома си оказва голямо влияние върху енергията в него и късмета в живота ви. Някои предмети, пособия и вещи се считат за носещи лош късмет в дома, което се отразява зле на вас и близките ви.

5 начина да подредите дома си, за да привлечете късмет

Дори да не сте суеверни, тези схващания все пак могат да ви повлияят и да ви накарат да изхвърлите някои предмети, за които се счита, че носят лош късмет.

Ето кои са те.

Люлеещи се столове

Люлеещият се стол е антична мебел, която може да има сантиментална стойност, ако е останала от бабите и дядовците ви. Но те носят лош късмет, според една ирландска легенда, според която ако в дома има люлеещ се стол, той подканва злите духове да населят къщата ви.

Счупени и развалени часовници

Според фъншуй развалените или спрели часовници трябва или да се изхвърлят, или да се настроят наново, за да работят в крак с времето. В противен случай това носи лош късмет. Може да предизвика вътрешна бъркотия в живота ви, където нищо няма да си е на мястото. Отчитането на времето винаги трябва да е точно, според фъншуй. Според някои легенди спрелите часовници в дома могат да носят и смърт.

Неща, които носят лош късмет в дома

Кактуси

Лоша новина за любителите на бодливите сукуленти. Кактусите вкъщи носят нещастие. Всички растения с бодли привличат лоша енергия и могат да доведат до напрежение и влошаване на отношенията в дома.

Неоправено легло

Оправяйте леглото си, когато ставате сутрин. Неоправеното легло и безпорядъкът в спалнята привличат лош късмет, могат да доведат до безсъние, неспособност за концентрация през деня, лош късмет.

Лесни начини да декорирате дома за късмет според фъншуй

Още по темата

Отворен чадър

Не дръжте отворен чадър вкъщи, защото внасянето на какъвто и да е предмет, предназначен за ползване навън, може да предизвика лоша енергия в дома ви. Когато внасяте чадър, старайте се винаги да е затворен.

Остарял календар

Съображението със старите календари, показващи отминали времена, е същото, като с часовниците. За да имате късмет, да сте в крак с настоящето и да гледате с ентусиазъм към бъдещето, трябва да затворите страницата на миналото. Затова не оставяйте остарели календари в дома си.

Мъртви и изсъхнали растения

Ако искате в дома ви да кипи живот, не дръжте мъртви растения. Изсъхналите растения трябва веднага да се премахнат от дома. Окичете го вместо това с живи, буйни и изпълнени с настроение растения. Това ще привлече просперитет и добър късмет.

Фъншуй растения за любов, късмет, успех, пари