3 идеи за бърза вечеря, която ще ви помогне да стопите мазнинките от корема

Хапнете вкусна салата с пилешко и гъби

05.02.2024г. / 11 30ч.
Мария Василева
Снимка: istock

Снимка: istock

Според специалисти, вечерята не трябва да е обилна, тъй като калоричната храна, която консумираме непосредствено преди лягане, може да доведе до усещане за тежест и разбира се – натрупването на излишни килограми. В следващите редове обаче ще ви предложим няколко рецепти за вкусни ястия, които можете да хапнете вечер, при това без да изпитвате никакви угризения. Напротив, тези ястия ще ви помогнат да се чувствате сити и дори да се сбогувате с някой друг излишен килограм. Ето ги и тях:

Супа с тиква, домат и нахут

Ще са ви необходими:

  • 1 с. л. зехтин екстра върджин;
  • 2 големи чаши нарязана на кубчета тиква;
  • 1 глава лук;
  • 100 г пащърнак;
  • 100 г спанак;
  • 1 скилидка чесън;
  • 1 ч. л. настърган джинджифил;
  • 1 ч. л. куркума;
  • зеленчуков бульон (готов или на 3 кубчета);
  • сол;
  • кимион;
  • 425 г домати от консерва;
  • 425 г нахут от консерва;
  • 1 с. л. оцет;
  • 1 връзка магданоз.

Първата стъпка от приготвянето на рецептата е да загреете мазнината. Добавете тиквата, лука и пащърнака. Разбърквайте редовно и задушете докато продуктите омекнат (около 5 минути). Добавете чесъна, джинджифила, куркумата, кимиона и солта и задушете за около минута. След това добавете бульона (6 чаши готов бульон или пък 6 чаши вода и бульон на кубчета). Оставете да заври. Намалете температурата на котлона и оставете да къкри, докато зеленчуците омекнат (около 8-10 минути). Добавете спанака и нахута, разбъркайте. Оставете да къкри 2-3 минути. Махнете от котлона, сложете малко оцет (по желание) и поръсете с нарязан магданоз.

Рецепти за хляб без брашно

Пълнено авокадо със сьомга

Необходими продукти:

  • ½ ч. ч. обезмаслено кисело мляко;
  • ½ ч. ч. ситно нарязан стрък целина;
  • ½ връзка магданоз;
  • 1 с. л. сок от лайм;
  • 1 с. л. майонеза;
  • 1 ч. л. дижонска горчица;
  • сол;
  • черен пипер;
  • 150 г сьомга;
  • 2 броя авокадо;
  • 1 връзка див лук (или праз).

В купа смесете киселото мляко, целината, магданоза, сока от лайм, майонезата, горчицата, солта и пипера. Разбъркайте добре. Добавете сьомгата и отново разбъркайте. Вземете авокадото, разполовете го и с помощта на лъжица го издълбайте, сложете го в купа и го намачкайте. Добавете го към сместа от сьомга и разбъркайте отново. Напълнете издълбаното авокадо със сьомговата смес. Отгоре поръсете със ситно нарязан див лук.

3 идеи за кето гювечета

Салата с брюкселско зеле, гъби и пиле

За нея ще ви трябват:

  • 6 с. л. зехтин;
  • 3 с. л. оцет;
  • 1 с. л. дижонска горчица;
  • 2 с. л. нарязана прясна мащерка;
  • 350 г нарязано пилешко месо (може да замените с пуешка шунка);
  • 500 г гъби (по избор – сурови или консервирани);
  • 500 г брюкселско зеле (може да замените с обикновено);
  • 300 г рукола;
  • 150 г нарязан стрък целина;
  • 140 г настърган пармезан;
  • половин глава лук;
  • черен пипер;
  • сол.

Смесете всички продукти в голяма купа. Разбъркайте добре. Отгоре поръсете с пармезан. Тази салата е нискокалорична, здравословна и без глутен. Насладете ѝ се вкъщи или си я вземете за офиса.

Да ви е сладко!

3 идеи за сладкиши без брашно

Коментирай