За дома

10 лесни начина да прочистите живота си от негативните енергии

За повече хармония

10.01.2024г. / 18 30ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

Всички сме чували за отрицателните енергии и те без съмнение присъстват около нас. Понякога, въпреки че се опитваме да останем позитивни, може да се окаже, че негативната енергия надделява. Тя води до усещане за умора, апатия, неуспехи, чести спорове в работата с близки хора. Отрицателната енергия често се дължи на токсични хора в живота ни, които ни завиждат, манипулират ни, а понякога дори на грешки, които сме допуснали в подредбата на дома. 

Вижте 10 лесни начина да прочистите живота си от негативните вибрации. 

1. Премахнете счупените и неработещи предмети от дома си, за да премахнете отрицателната енергия. Тези неща по-скоро привличат негативните енергии.

2. Винаги поддържайте дома и гардероба си добре почистени и подредени.

3. Използвайте морска сол, за да премахнете негативизма – има козметика за тяло с морска сол, може да си вземете вана с морска сол или да разтворите такава в купа и да облеете тялото си с нея, да потопите краката си във вана с морска сол, да сложите в купичка малко количество в близост до входната врата.

Свързани статии

4. Почистете основно новия дом, преди да се нанесете, особено ако преди това в него са живели други хора.

5. Отглеждайте домашни растения, които абсорбират отрицателна енергия. Добри примери за такива са бамбук на щастието, алое вера, дървото на живота, жасмин. Те не само прогонват негативните енергии, но се смята, че допринасят и за прочистването на въздуха в дома.

Свързани статии

6. Пречистете дома си с тамян или пало санто за неутрализиране на негативните честоти. В индийската култура изгарянето на ароматни пръчици например е обичайна практика за привличане на положителни енергии и предотвратяване на отрицателните.

7. Купете си тибетски пеещи купи. Те са чудесно средство да балансирате енергията в дома си, да постигнете вътрешен мир.

8. Декорирайте малки, но силни като положителна енергия камъни, като черен турмалин, селенит, розов кварц, нефрит и аметист.

Свързани статии

9. Изберете подходящи цветове за интериора, за да избегнете негативната енергия у дома. Избягвайте прекомерната употреба на червени, черни или сиви цветове. Балансиращите и успокояващи качества на зеленото го правят подходящо за всекидневната и спалнята, тъй като намалява стреса. Розовото носи силни положителни енергии. Използвайте бежово, кремаво, бяло и светлосиньо за успокояваща атмосфера.

10. Декорирайте паунови пера. Смята се, че перата на паун абсорбират негативната енергия.

Коментирай