За дома

Страхотни употреби на разтворимия аспирин в дома

За какво да го използвате

12.04.2024г. / 15 13ч.
Илияна Николова
Страхотни употреби на разтворимия аспирин в дома

Аспиринът под формата на разтворими или така наречените ефервесцентни таблетки е нещо, което ви спасява от главоболието, махмурлука, високата температура, болките в тялото. 

Но този разтворим аспирин ще ви изненада в много други случаи. Той намира невероятно полезни употреби в дома, от които можете да се възползвате, за да улесните живота си. 

За какво да използвате разтворим аспирин? Ето някои от страхотните му употреби в домакинството. 

За почистване на кафемашината 

Кафемашината се използва всеки ден. По нейните дюзи и контейнери се задържат бактерии, които могат да причинят здравословни проблеми. За да почистите и дезинфекцирате кафемашината си, пуснете в контейнера няколко разтворими таблетки аспирин. Пуснете един цикъл на машината, така че течността изцяло да премине през всичките ѝ компоненти. След това пуснете изплакващ цикъл с чиста вода. 

За отпушване на запушени канали 

Съставките в разтворимия аспирин, които го карат да шупти, докато се разтваря, могат да помогнат да отпушите запушени канали на мивката или банята. Пуснете няколко таблетки аспирин в канала. Налейте 1 литър гореща вода. Изчакайте няколко минути и изплакнете с течаща вода, докато запушванията се отмият. 

За дезинфекция на пода 

Добавете няколко разтворими таблетки аспирин към водата, с която измивате пода. Аскорбиновата киселина ще допринесе за дезинфекцията на дома ви, без това да застрашава здравето ви. 

Свързани статии

За почистване на хладилника 

Разтворете няколко ефервесцентни таблетки аспирин в 1 литър вода. С този разтвор напоете микрофибърна кърпа и избършете цялата повърхност на хладилника отвътре. Безопасно е, здравословно е, а същевременно е добър начин да дезинфекцирате от хранителни остатъци и бактерии. 

За почистване на загорели съдове 

Поставете няколко таблетки разтворим аспирин на дъното на загорелия съд. Залейте с гореща вода. Оставете да подейства така половин час. След това измийте по стандартния начин. Така остатъците ще се отстранят далеч по-лесно. 

За блестящи стъклени съдове 

Обичате любимите си чаши за вино да са кристално искрящи? Използвайте разтворим аспирин за тази цел. Потопете ги в дълбок съд, пълен с гореща вода. Пуснете няколко таблетки разтворим аспирин и оставете да подейства половин час. След това измийте с препарат за съдове. Ще забележите колко по-искрящи и полирани ще изглеждат, след като изсъхнат. 

Коментирай
1 rate up comment 0 rate down comment
... ( преди 1 месец )
ne sum opitvala i ne viarvam . kato gledam kakvi silni preparati se polzvat i pak 4akame ...kakvo ostanalo za aspirin4eto , koeto e ot drug vid
отговор Сигнализирай за неуместен коментар