Здраве и красота

5 неща, които ограбват женската ви енергия

Общувате с прекалено много хора

18.01.2024г. / 11 02ч.
Мария Дуковска
Снимка: iStock

Снимка: iStock

Съхранението на нашата женска енергия е от огромно значение, за да бъдем в хармония със себе си, да се обичаме и харесваме такива, каквито сме. За жалост, много често в ежедневието допускаме някои грешки или установяваме навици, които ограбват женската ни енергия. Това може да доведе до умора, демотивация, влошени взаимоотношения с партньор, с колеги, с близки и приятели, но най-вече – може да отслаби обичта ни към самите нас като личности. А това би било пагубно. 

Вижте някои от нещата, които правим доста често, а те отнемат от енергията ни прекалено много.

Потискате емоции

Ако се стремите да изпитвате само положителни емоции, да мислите непрекъснато позитивно, но всъщност може да се получава така, че криете истинските си чувства. И ако това се повтаря ден след ден, много скоро ще се почувствате ужасно изморена и демотивирана, дори може и депресирана. Позволявайте си да покажете своите емоции, дори да са негативни, дори понякога да са под формата на избухване. Нека тези чувства излизат, а не да потъват във вас и да ви тровят.

Свързани статии

Общувате с прекалено много хора

За да запазите женската си енергия, да не я разпилявате, трябва да общувате с хора, с които ви е приятно и които ви обичат, и ценят. Разбира се, трудно е да избягвате другите контакти, особено ако в работата ви се налага, но се стремете да ги ограничите и да са чисто професионални.

Свързани статии

Не се грижите за здравето си

Ако сте занемарили грижите за себе си – не следите здравето си, не обръщате внимание на признаците на дискомфорт в тялото, не правите упражнения и не спортувате, прекалявате с вредните навици – всичко това ограбва женската ви енергия и с всеки ден ставате все по-уморена и тъжна. 

Свързани статии

Конкурирате се непрекъснато

Желанието да сте по-добри от всички е не само изморително, но и отнема от енергията ви. Стремежът ви трябва да е да сте по-добрата версия на себе си, да се усъвършенствате и да сте в хармония. Тогава резултатите ще дойдат сами. Твърде ожесточеното съперничество и надпревара с другите жени ще ви отслаби енергийно и може да почувствате силна умора.

Свързани статии

Правите всичко

Живеем във време, в което вече трудно може да се говори за мъжки и женски задължения. Прекрасно е, ако можем да комбинираме и да вършим различни дейности, без значение от пола. Но това не означава да изземваме всички задължения на мъжете и да се стремим да правим всичко. Това ограбва енергията ни и рано или късно ще се отрази на взаимоотношенията ни както с партньора, така и със самите нас.
 

Коментирай