Здраве и красота

9 идеи за прически с дълга коса

27.07.2012г. / 11 09ч.
Снежана Проданова
9 идеи за прически с дълга коса

Ако обожавате дългата си коса, но ви е омръзнало да я носите по един и същи начин, не посягайте към ножицата! Вместо да измиете, изсушите и излезете, отделете си още няколко минути, за да придадете стил и небрежно оформен вид на косите си.

1. Използвайте солен спрей и намачкайте косата си от краищата към корените. Изберете коя страна на лицето си харесвате повече и отметнете косата в противоположната.

2. Отново солен спрей, но този път вместо да намачкате косата си, използвайте момента, докато е влажна, и увийте кичурчета около пръстите си, за да я направите вълниста и младежки жива.

3. Изправете косата си с преса и намажете малко гел на дланите си. Прекарайте ръце през кичурите от темето към челото си няколко пъти и пригладете нежно назад. Напръскайте с лак, за да я задържите в този вид. Така тя ще има лек обем и ще пада предизвикателно назад.

4. Лесно и ефикасно – срешете косата си назад, пригладете неравностите и я вържете с ластик. Можете да го поставите по-високо или по-ниско, в зависимост от формата на лицето ви.

5. Обърнете главата си надолу и без да сресвате косата, я хванете по желание с ластик или с ефектна шнола. Не оставяйте твърде много стърчащи коси, идеята е да изглежда небрежно вързана, не умишлено рошава.

6. Сплетете задната част на косата си на рибена кост или на стандартна плитка. Предната част започнете отляво или отдясно и я сплетете по дължината на челото си, стигайки чак зад ухото. Ако останат кичури извън плитките, просто ги накъдрете и сте готови!

7. Навийте косата си на едри ролки и я изсушете. Можете да използвате стилизант, за да не загубят къдриците формата си през остатъка на деня, но дори това да стане, видът ви няма да пострада никак. Просто в един момент ще се окажете с романтично загатнати къдрици.

За да разнообразите още повече прическата си, обърнете се към фризьора си и пробвайте следното:

8. Направете си бретон, който в средата си пада малко под веждите, а отстрани става все по-дълъг. Ще видите как погледът ви ще се промени с този свежарски и различен детайл в косата ви.

9. Помолете да ви направи кичури, които леко изсветляват в краищата. Нека разликата с истинския ви цвят не е фрапантна, защото ще се изгуби нежното преливане на цветовете и ефектът от естествено изсветляла от слънцето коса.

Снимка: Reuters

Прочетете още:

Коментирай