Здраве и красота

Билки, които помагат при менструални болки и неразположения

Винаги започвайте приема на билките няколко дни преди да настъпи месечният ви цикъл

09.09.2013г. / 15 45ч.
Михаела Лазарова
Снимка: Sxc.hu

Снимка: Sxc.hu

Всеки път настъпването на месечния цикъл протича по различен начин. Винаги е предхождан от предменструален синдром, характеризиращ се с подуване и болки в гърдите, промени в настроението, раздразнителност, подуване на корема и т. н.

При някои дами месечният цикъл протича почти незабелязано с леки неразположения, при други спазмите в корема и сковаващата болка са в състояние да ги поставят на легло през първите дни.

Единственото, което може да им помогне в такива моменти са почивката и силни болкоуспокояващи. Хубавото е, че има и билки, които намаляват неприятните спазми в корема. Приемани като чай, те ще ви помогнат да се почувствате по-добре и дните няма да ви се струват безкрайни. Запишете си някои от тях.

Корени от ангелика

По време на менструация не са изключени стомашно-чревни разстройства и подувания. Тази билка се грижи за намаляването на тези симптоми. Добавете корен от ангелика към любимия чай и варете около 10 минути.

Свързани статии

Ансерина

Тази билка е използвана още през XVI век за облекчаване на коремни болки и спазми. Намалява кръвотечението и помага при диария. Сварете от билката в 500 мл вода, прецедете отварата след като изстине и приемайте по 5 лъжици на ден, сутрин, обед и вечер и още два пъти при междинните хранения.

Корен от черен кокош

Той действа комплексно като спомага да се изхвърлят ненужните течности от тялото, Намалява апетита, контролира болката. Казват, че облекчава и симптомите на менопаузата. Може да се приема като хранителна добавка или чай.

Винаги започвайте приема на билките няколко дни преди да настъпи месечният ви цикъл.

Коментирай