Здраве и красота

Как да премахнете чесновия дъх?

С копър

08.11.2013г. / 10 50ч.
Михаела Лазарова
Снимка: Sxc.hu

Снимка: Sxc.hu

Чесънът е вкусен и полезен. Лятно време той е неделима част от освежаващия таратор, а есенно и зимно време пази и лекува от настинки и грип. Въпреки многобройните му ползи за здравето, чесънът мирише недотам приятно, миризмата му е остра и трайна.

Освен измиването на зъбите с паста и четка за зъби, почистването на междузъбните пространства с дентален конец и изплакването с дентална вода, има още няколко трика, с които може да намалите дъха на чесън.

Първото и най-бързо решение е да сдъвчете ментова дъвка или да смучете ментови бонбони.

Вода с лимон

Тя е освежаваща и също ще намали миризмата на чесън. Изстискайте малко количество сок в чаша вода. Може леко да изжабуркате устата, а останалата част от лимонадата изпийте. За тези от вас, които обичат вкуса на лимона могат и да сдъвчат малко от месестата му част.

Горчица

Тя съдържа куркума, която помага за предотвратяването и премахването на лошия дъх. Ако в салата или ястието ви има чесън, добавете и горчица. Другият вариант е да лапнете една лъжичка горчица и да я подържите няколко минути в устата си, а след това да я изплакнете с вода.

Свързани статии

Магданоз

Магданозът е отлична билка, която освен от акнето, ще ви отърве и от чесновия дъх, тъй като съдържа хлорофил, който действа като естествен ароматизатор. Достатъчно е да сдъвчете няколко листенца пресен магданоз. Ако нямате под ръка от него може да го замените с копър, мента, кардамон или карамфил.

Изпийте чаша прясно мляко

Мазнините, които се съдържат в млякото, помагат за намаляване на чесновия дъх. Ако предпочитате кисело мляко, то също върши чудеса, когато искате да премахнете лошия дъх. Консумацията на няколко лъжички кисело мляко ще намали бактериите в устната кухина, които са една от основните причини за лош дъх.

Кафе

Ако имате кафе на зърна сдъфчете няколко от тях. Кафето съдържа антибактериални съединения. Само няколко зърна и ще елиминирате миризмата на чесън.

И не на последно място изпийте чаша хубав чай от мента или зелен чай. Те ще намалят концентрацията на сероводорода, който се отделя от чесъна.

Коментирай