Здраве и красота

Активности, с които да изгорите 500 калории за час

Плуване и аеробика

05.01.2014г. / 14 00ч.
Михаела Лазарова
Снимка: Reuters

Снимка: Reuters

Всекидневната физическа активност е от голямо значение за постигането на добра фигура. През празничните дни обикновено си давате почивка от фитнес залата. Връщането към нормалния ритъм чрез спорт е най-добрият начин да се разделите с излишните калории. Вижте как само за час може да се разделите с 500 калории.

Каране на колело или велоергометър

Според списание Harvard Health 40-минутна тренировка с умерено темпо гарантира изгарянето на 500 калории. Независимо дали ще изберете да карате колело на открито или във фитнес залата това е една от аеробните тренировки, която може да ви помогне да стопите излишните калории след празничните дни. След приключването й може да продължите с леки натоварвания с гирички, както и коремни преси.

Скално катерене

Скалното катерене е отличен начин да се изгорят над 500 калории за един час. Освен това, то помага да заздравите мускулите на цялото тяло, тъй като в тази физическа активност се включват голяма група мускули. Въпреки че времето не е подходящо за катерене на открито, може да посетите зала, в която спокойно да потренирате и само след час да се разделите с 500 калории.

Аеробика

Тя ще ви тонизира, раздвижи и може да изгорите между 500 и 700 калории.

Плуване

Незаменима активност, когато искате бързо да влезете във форма. Плуването също може да ви помогне да изгорите в басейна около 700 калории за един час.

Бързо ходене

Ходете бързо в продължение на един час. Ако сте избрали бягаща пътека във фитнес залата, добавете и малко наклон по време на тренировката. Може да използвате и леки гирички, които допълнително ще увеличат натоварването. След като приключите с ходенето може да завършите тренировката като направите 20 коремни преси.

Свързани статии

Тренирайте на крос тренажор

Направете тренировка с крос тренажор в продължение на 45 минути и след това обща гимнастика на цялото тяло още 15 минути. Упражненията нека включват коремни преси, натоварване с гирички както и лека гимнастика за крака и задни части.

Играйте отборни игри

Баскетбол, волейбол, тенис на корт както и останалите отборни и енергични спортове също ще ви помогнат в бързото изгаряне на калории. Тези активности изискват повече енергия. При тях работят голяма група мускули, тонизират тялото и помагат да отслабнете.

Посетете йога или пилатес

Направете тренировка около час в клас по йога или пилатес. Тези активности помагат да изгорите излишните калории като имат и допълнително предимство. Отпускат тялото и напрежението, подобряват гъвкавостта и общото състояние.

Коментирай