Здраве и красота

Кои храни са подходящи за прием в различните часове на деня?

Кажете сбогом на въглехидратите късно следобед

17.01.2014г. / 16 10ч.
Илияна Николова
Снимка: sxc.hu

Снимка: sxc.hu

15:30 часа следобед – победете енергийния спад!

Ако се поддадете на изкушението и хапнете шоколад или изпиете едно кафе, това може да ви коства както здравия сън вечерта, така и тънката талия! Въглехидратите следобед действат пагубно на фигурата. Вместо това хапнете нещо богато на фибри, което ще удължи притока на енергия до вечерта. Изберете ядки, плод или пълнозърнест сандвич с кълнове и парче сирене.

Свързани статии

5 часа следобед – заредете добре като за тренировка!

Вечерната тренировка може да засили ефективността на диетата ви за поддържане на хубава фигура или за редуциране на теглото. Затова преди да отидете на фитнес след работа се уверете, че добре сте подхранили мускулите си. Изберете бързо разграждащи се въглехидрати плюс протеини, като млечен шейк, кисело мляко с плодове, чаша кокосово мляко.

7 часа вечерта – запазете фигурата си стройна!

Особено в зимните месеци хората са склонни да похапват повечко на вечеря. Преяждането е противопоказно във всички случаи, затова се старайте да се контролирате. Ако имате възможност ходете пеша след работа, особено ако работата ви е свързана с продължително седене на бюро.

Добавяйте люти чушки към вашата вечеря, когато това е възможно. Те спомагат за засилване на метаболизма и контролират апетита. Прибавянето на билки и букет от подправки също помага при борбата с килограмите, сочат последни изследвания. Ако сте редуцирали приема на мазнини, но сте поръсили добре с подправки, това допринася мозъкът ви да пренебрегне глада. Подходящи са червеният пипер, риганът и чесънът на прах.

 

Коментирай