Здраве и красота

Избелващи маски за лице

Ще направят тена равномерен, но и ще подхранят кожата

21.01.2014г. / 14 20ч.
Михаела Лазарова
Снимка: Reuters

Снимка: Reuters

За петната по кожата няма сезон или възраст. Те могат да възникнат в следствие на бременност, излагане на пряка слънчева светлина, след лечението на акне и други. Има много медикаменти, които помагат в тяхното изсветляване и премахване, но действат и агресивно върху кожата. Споделяме три домашни маски с натурални продукти, които не само ще направят тена равномерен, но и ще подхранят кожата.

За първата маска ще са ви необходими портокалови кори и кисело мляко. Корите от портокал може да бъдат сушени или пресни. И в двата случая трябва да ги смелите хубаво в кухненски робот. Смелете около една супена лъжица от тях и след това добавете една супена лъжица кисело мляко. Маската се поставя върху почистена кожа с леки масажни движения и трябва да се остави да действа 15 минути. След това изплакнете с вода.

Свързани статии

За втората избелваща маска ще ви трябват половин домат, кисело мляко и лъжица овесени ядки. Смелете ядките в кухненски робот, сложете ги в купичка и към тях добавете лъжица кисело мляко и домата, който е направен на пюре. Разбъркайте добре и поставете маската върху засегнатите места за 15 минути. След това изплакнете с вода.

За следващата маска в купичка поставете една супена лъжица прясно мляко, супена лъжица мед (може и захаросан) и няколко капки лимон. Разбъркайте добре и отново поставете върху почистена кожа за 15 минути. Ако консистенцията е рядка, може да я сгъстите като добавите малко хума.

Коментирай