Здраве и красота

Мед и топла вода помагат при запек

Комбинирани заедно помагат и при други неразположения

08.02.2014г. / 14 20ч.
Михаела Лазарова
Снимка: Sxc.hu

Снимка: Sxc.hu

Обичате ли мед? Ако вкусът му ви харесва, значи ще ви допадне и здравословната комбинация от мед, разтворен в топла вода. Много са ползите на меда и на водата за здравето, а комбинирани заедно помагат при различни неразположения. Разбира се към тази напитка може да добавите и лимон, защото това ще увеличи ефикасността й. Вижте защо е добре да пиете по-често топла вода с мед.

Помага да изгорите излишните мазнини

Лъжичка мед, разтворена в хладка вода може да помогне за по-бързото изгаряне на мазнините. Това е един добър старт на деня, който без много усилия ще ви помогне в изгарянето на калории. Медът помага и да задвижите метаболизма си.

Подобрява храносмилането

Медът съдържа ензими, които могат да помогнат на стомаха при смилането на храната. Когато имате лошо храносмилане, след хранене пийте по една чаша топла вода с малко мед.

Помага при кашлица

Знаете, че медът има лечебно действие не само при болки в ушите, но и при кашлица и болки в гърлото. Когато страдате от упорита кашлица или ви боли гърло, разтворете малко мед в хладка вода и я изпийте. Това ще ви подейства отхрачващо.

Свързани статии

Помага за редовното изхождане

Когато страдате от запек или в следствие на консумирането на определени храни се наруши ритъма на отделителната система, топла вода с мед ще ви облекчи. Тази комбинация помага на червата да възвърнат редовността си. Освен това меда е полезен за здравето на дебелото черво.

Увеличава нивата на енергия

Ако ви липсва енергия, без значение дали е рано сутрин или по средата на работния ден, направете си топла чаша вода с малко мед.

Почиства кожата

Медът е не само богат на витамини, а има много антибактериални и противогъбични свойства. Ето защо, тази напитка помага за лечението на акне и проблемна кожа като я пречиства отвътре. Ако искате да имате безупречна кожа, пийте всекидневно от здравословната напитка.

Помага за детоксикацията на тялото

Медът в комбинация с топла вода има детоксикиращ ефект върху тялото. Той помага за пречистването на токсините. Когато спазвате детоксикираща диета, не пропускайте да пиете мед, разтворен в топла вода.

Поддържа ви хидратирани

Тези от вас, които искат да пият повече вода, но просто не им е вкусна, може би ще харесат комбинацията от мед и вода.

Коментирай
Свободно време