Здраве и красота

По-здрави и с добра фигура с кокосови орехи

Кокосовите ядки са богати на витамин C, калций, магнезий

04.03.2014г. / 16 00ч.
Михаела Лазарова
Снимка: Sxc.hu

Снимка: Sxc.hu

Кокосовите орехи са екзотични плодове с приятен и свеж вкус. От тях се консумира както кокосовото мляко, така и ядката на ореха. Ядката може да се консумира в пресен или сушен вид. Кокосовите ядки са богати на витамин C, калций, натрий, калий, фосфор, магнезий и селен. Имат антибактериално и противовъзпалително действие. Вижте защо е добре да хапвате по-често от тях.

Богати са на диетични фибри

Ако спазвате диетичен режим или искате да поддържате добра форма, хапвайте по-често от кокосовите орехи. Пресните кокосови ядки помагат в процеса на отслабване като разбиват натрупаните мазнини в тялото. Те са богати на полезни диетични фибри и подобряват храносмилането. Може да ги консумирате самостоятелно или да ги добавите към овесени ядки, диетично мюсли и други.

Богати са на антиоксиданти

Натрупването на токсини в организма води до подуване на стомаха и повишаване на теглото. Кокосовите ядки са богати на важни антиоксиданти, които помагат на тялото да елиминира голяма част от натрупаните токсини. Това помага и за загубата на излишните килограми, подобрявайки метаболизма. Ето защо е добре да бъдат консумирани не само когато спазвате диета.

Подобряват нивата на холестерола

С консумирането на кокосови ядки не само ще загубите няколко излишни калории, но и ще намалите нивото на холестерола в организма. Ядките се грижат и за здравето на сърцето, което значително намалява риска от появата на сърдечни проблеми.

Подобряват метаболитните процеси

Забавянето на метаболизма е една от основните причини за натрупването на излишни килограми. Консумирайки от кокосовите ядки, ще помогне храната, която приемате да се превръща в енергия. Затова хората, които имат забавен метаболизъм като страдащи от затлъстяване или тези с проблеми с щитовидната жлеза, е добре да консумират от тях. Кокосовите ядки стимулират функционалността на тялото.

Свързани статии

Те са естествен източник на енергия

Когато спазвате диета и тя не е достатъчно богата на витамини и минерали, вие се усещате така, сякаш нямате енергия. Кокосовите ядки са подходяща добавка към дневното меню, която по естествен път стимулира енергията. Те са подходяща храна, която може да приемате преди или след тренировка.

Хидратират тялото

За да бъдете здрави и с красива кожа трябва да бъдете добре хидратирани. След тренировка, при загуба на излишно тегло или когато сте гладни, кокосовите ядки са полезната и здравословна храна, която ще ви засити и хидратира.

Коментирай