Здраве и красота

Чесънът помага при кожни заболявания и дефекти

Чесънът има множество благотворни действия и за кожата

07.03.2014г. / 10 20ч.
Илияна Николова
Снимка: photl.com

Снимка: photl.com

Ползите от чесъна са буквално неизброими. Той е природен антибиотик, известен с множеството полезни вещества, съдържащи се в него. От поколения насам чесънът бива използван не само заради чудесната си способност да подобрява вкуса на ястията, но и като средство за разкрасяване и борба с различни заболявания. Чесънът има множество благотворни действия и за кожата.

Ето някои ефективни действия от чесъна, които ще ви помогнат да имате по-здрава и гладка кожа.

Акне

Антибактериалните вещества в чесъна помагат за туширане на възпалителните процеси, предизвикващи акне. Разрежете скилидка чесън наполовина и я разтъркайте в засегнатата кожа. Използвайте това лекарство в продължение на няколко дни и ще забележите значителни резултати.

Бръчки

Вместо да използвате скъпи химически козметични продукти, използвайте чесъна като природно средство за борба с бръчките. Той има антистареещ ефект и е мощен антиоксидант. Ще помогне в защитата на кожата от свободните радикали, които предизвикват преждевременното й стареене. Използвайте изцеден сок от няколко скилидки чесън като го нанасяте с памучен тампон по засегнатите зони.

Стрии

Много малко процедури могат да повлияят стриите, а пълното им заличаване е почти невъзможно. Чесънът е доказано ефективен в борбата със стриите. Той повлиява добре неприятните белези. Намачкайте няколко скилидки чесън и ги смесете с горещ зехтин или олио. Нанесете върху стриите с леки масажни движения. Резултатите трябва да са налице след няколко седмици.

Свързани статии

Чупливи нокти

Чесънът помага за укрепване на нокътната плочка. Изцеденият сок от чесън, нанасян върху ноктите в продължение на няколко седмици до 2 месеца помага за възстановяване здравината и твърдостта на нокътя.

Псориазис

Чесънът има противовъзпалителни свойства, които облекчават неприятните огнища на псориазис. Втрийте малко чесново масло или изцеден сок върху увредените участъци.

Коментирай