Здраве и красота

Защо смехът е най-доброто лекарство?

Смехът е една мини тренировка

29.04.2014г. / 13 30ч.
Михаела Лазарова
Снимка: thinkstockphotos.com

Снимка: thinkstockphotos.com

Вероятно сте забеляза ли, че усмихнатите хора винаги са желана компания, заобиколени са от много приятели, живеят по-дълго и имат половинка до себе си. Как го постигат?

Усмихнатите хора са открили тайната на най-доброто лекарство, наречено смях. Споделяме няколко добри причини, които ще ви накарат да се смеете от сърце по-често.

Повишава имунитета и намалява стреса

За да стимулирате имунната система трябва не само да спортувате и да се храните здравословно, но и да се смеете по-често. Според учени, когато се смеем, тялото ни увеличава броя на Т-клетките, които са част от имунната система. Смехът е най-здравословният и естествен начин да намалите нивата на най-малко четири хормона свързани със стреса.

Смехът е една мини тренировка

На всеки от вас се е случвало в приятна компания, смеейки се, да усети лека болка в коремната област и лицето. Когато се смеете вие правите упражнения с диафрагмата, коремните мускули и раменете.

Усмивката също така спомага да тренирате и стегнете и лицевите мускули. Ако днес сте успели да се засмеете около 100 пъти, това се равнява на 10-15 минути каране на велоергометър.

Облекчава болката

За смеха и за секса е установено, че помагат да намалите болката или дискомфорта, който изпитвате като досадното главоболие например. Когато се смеете, тялото ви отделя по-големи количества ендорфин, който по естествен начин елиминира или намалява интензивността на болката.

Намалява депресията

Стресът, тревожността и ежедневното напрежение са основни фактори, които могат да доведат до депресия. Смеейки се вие правите напрегнатите моменти да изглеждат незначителни и успявате да запазите своя вътрешен баланс.

Свързани статии

Спомага да заздравите връзката си

За да привлечете любовта към себе си, трябва да бъдете позитивни и да обичате смеха. Както жените, така и мъжете имат нужда да бъдат в приятна компания и с хора, които имат чувство за хумор. Вече намерили любовта, смехът е част от формулата, която изгражда стабилна връзка.

Грижи се за здравето на сърцето

Според последни данни от изследвания, проведени от екип специалисти в Университета в Мериленд, смехът може да подобри кръвния поток в тялото и намалява вероятността от появата на сърдечни болести.

Изследването показва, че човек се нуждае всекидневно от 15 минути смях, така, както се нуждае от три пъти седмично спорт. Освен това смеещите се хора имат по-ниско кръвно налягане, могат да намалят неразположенията вследствие на астма, подобрявайки дишането си за разлика от тези, които го правят по-рядко.

Снимка: thinkstockphotos.com

Коментирай