Здраве и красота

Трикове срещу подуване и тъмни кръгове около очите

Неотразими за минути!

05.06.2014г. / 17 40ч.
Илияна Николова
Снимка: Thinkstock

Снимка: Thinkstock

Подпухналите очи са проблем на много дами – недоспали, уморени от динамичното ежедневие, с проблеми със здравето, предизвикващи подуване в областта около окото и клепача.

Представете си колко неприятно е да се събудиш с подпухнали очи, но да нямаш време да си направиш дълга успокояваща процедура! Ужасно! Как ще отидете така на работа?

Лесно! Има някои супер бързи трикове за справяне с подутините и торбичките под очите! Звездите от модния подиум и световната сцена използват някои от тези похвати! Вижте кои са те!

Черен чай

Черният чай съдържа кофеин и естествени танини и е лек диуретик. При дългосрочна употреба той има трайно отводняващо действие и не само помага за премахване на подутините около очите, но и намалява високото кръвно налягане, именно заради диуретичното си действие.

За по-добри резултати използвайте директно върху очите две пакетчета черен чай, които вече сте употребили за пиене. Оставете ги в хладилника за няколко минути да се охладят добре докато още са мокри. Поставете по една торбичка на всяко око и стойте така за около 10 минути.

Авокадо

За много хора умората е основен причинител на тъмни кръгове и подпухнали зони около и под очите. Така на всичкото отгоре добавяте и по няколко годинки към външния си вид. За да се справите с този двоен проблем, поставете по един резен добре узряло авокадо на всяко око или направете смляна паста от авокадо, бадеми и мляко. Нанесете на добре почистена кожа в продължение на 15 минути.

Свързани статии

Лъжици

Вземете две метални чаени или супени лъжици и ги изстудете добре (или под течащата ледена вода, или в камерата на хладилника). Легнете и сложете лъжиците с опаката страна (издутата страна) под очите си така, че да усещате силно ледения ефект. Дръжте така най-малко една минута.

Допирът на ледения метал рязко променя температурата по повърхностния слой на кожата и кара клетките да се свиват. Така се изтласква голяма част от излишната течност в кожата, а тъмните кръгове се заличават.

Краставица

Добре познатият метод с резен краставица неслучайно се практикува отдавна. Това е така, заради качествата на краставицата в козметичната област. Просто легнете и сложете по един резен краставица на всяко око за 30 минути. След процедурата очите ви ще се чувстват освежени и подмладени!

Коментирай