Здраве и красота

Най-добрите кардио тренировки за вкъщи

Аеробните упражнения са най-ефективни за отслабване и стягане

22.07.2014г. / 08 41ч.
Илияна Николова
Снимка: Thinkstock

Снимка: Thinkstock

Аеробните тренировки са може би най-добрият начин да отслабнете и да направите фигурата си изящна и красива за лятото. Чрез тях се повишава сърдечният ритъм и загубата на тегло е в кърпа вързана.

Какъв по-добър начин за отслабване от домашните тренировки?! Ако не ви се бъхти във фитнеса заедно с още десетки непознати хора, вижте кои са най-подходящите начини да направите кардио тренировката си още по-приятна и полезна у дома!

Изкачване на стълби

Във всяка кооперация има стълбище – възползвайте се от него! Не употребявайте асансьора, освен ако не е абсолютно наложително. В началото е малко изморително, но мускулатурата и сърцето свикват. С всяко изкачване ще става все по-лесно и приятно.

Ако пък живеете на по-нисък етаж, качвайте се по няколко пъти до последния и слизайте надолу. Тази опция е за по-напреднали, когато вече сте достатъчно тренирани, за да можете да извършите упражнението многократно.

Скачане на въже

Скачането на въже е много добра и интензивна аеробна тренировка. Не изисква особена екипировка, лесна е за изпълнение вкъщи, пък и изгаря около 450 калории за 45-минутна сесия.

Свързани статии

Клекове

Клековете са много добър начин да загреете и да тренирате. Можете да го правите заедно с гирички във всяка ръка. Достатъчна е тежест от 1 килограм във всяка ръка. Колко клека ще направите зависи от вас. Добре е да ги правите по няколко серии с почивки помежду им.

Въртене на обръч

Коремните мазнини се горят удивително бързо и ефективно чрез въртене на обръч. Опитайте няколко варианта, за да изберете най-добрия за вас. Класическото въртене обаче си остава супер тренировка!

Тичане на място

Ако нямате възможност да тичате на открито или просто не искате, тичането на място е идеален избор за вас и вашата фигура. Така ще изгорите калории и ще редуцирате мазнините по бедрата, корема и ръцете. Метаболизмът също се ускорява при този вид аеробна тренировка.

Скачане

Скачането е просто упражнение, което можете да направите лесно у дома. То е подходящо и за загрявка, ако не искате да натоварвате гръбнака прекалено дълго.

Бокс

Боксът е тренировка за цялото тяло и е перфектен за загуба на тегло. Той увеличава сърдечната честота и предизвиква стабилно горене на калории. Ако не искате да се биете истински, можете просто да имитирате движенията във въздуха. Ако имате боксова круша у дома, още по-добре. Със сигурност ще редуцирате теглото и ще стегнете цялото тяло.

Коментирай