Здраве и красота

5 трика за изсветляване на косата

Добавете карамелена нотка с канела

14.08.2014г. / 13 40ч.
Михаела Лазарова
Снимка: thinkstock

Снимка: thinkstock

През летните месеци морската вода в съчетание със слънчевите лъчи оставят в косите ни красиви  кичури. В зависимост от естествения цвят, те става медно руси, карамелени или с лека червена нотка.

Ако това разнообразие ви допада, споделяме 5 безвредни трика, с които може да изсветлите леко косата си ( не забравяйте и за лимоновия сок и отварата от лайка). 

Мед и зехтин

Медът, освен подхранващо и овлажняващо, действа и изсветляващо. За да си направите домашна грижа за изсветляване на косата смесете равни количества мед и зехтин (по желание добавете и малко лимонов сок). Разбъркайте добре до получаването на гладка смес.

Измийте косата си предварително с шампоан. Нанесете сместа върху влажна коса и поставете шапка за баня. Трябва да постоите поне 30 минути. След това изплакнете косата с топла вода.

За да има ефект, този трик трябва да се прави при всяко измиване на косата. 

Сода за хляб

Содата също е добър естествен метод, с който да добавите няколко по-светли кичура. Процесът на изсветляване със сода е по-бавен в сравнение с другите трикове. Трябва да добавяте от нея към шампоана или балсама за коса всеки път, когато миете косата си. 

Витамин C 

Купете си витамин С на таблетки. В зависимост от това колко е дълга косата ви натрошете на фин прах няколко от тях ( поне 10 таблетки). Смесете го с шампоана или балсама за коса.

Повтаряйте този трик всеки път, когато миете косата си. Витамин С не само, че няма да навреди на кожата на скалпа и косъма, но ще ги направи по-здрави. 

Канела 

Ако косата ви е естествено тъмна и искате да й придадете малко повече разнообразни нюанси в карамел, за вас е грижата с канела. Има два варианта за изсветляване на косата с канела.

Свързани статии

Когато искате по дължината да имате по-светли кичури, към балсама за коса или маската сложете канела (поне 2 супени лъжици). Поставете на предварително измита коса, завийте с шапка за баня и оставете да действа 30 - 40 минути или час.

Ако искате да придадете цвят на косата от корените, но те да не се омазнят от балсама или маската, направете гъста каша от канела и вода. Може да експериментирате и да добавите вместо вода мед.

Пастата се поставя в корените, а по дължината друга смес от балсам и канела. След като мине нужното време изплакнете косата обилно с вода. Тъй канелата е една от най- безопасните  оцветители,  повтаряйте този трик всеки път, когато миете косата си. 

Кислородна вода

За целта ще ви трябва кислородна вода от 3%. В шише с пулверизатор смесете 50/50 кислородна вода с обикновена. Измийте косата си предварително с шампоан и балсам и докато е влажна я напръскайте с разтвора.

Оставете да действа около час или повече. Ако може постойте известно време и на пряка слънчева светлина. След това изплакнете косата си с вода.

Снимка: thinkstock

Коментирай