Здраве и красота

Ефикасни методи за намаляване на целулита

Които не струват скъпо!

10.09.2014г. / 16 31ч.
Михаела Лазарова
Снимка: thinkstock

Снимка: thinkstock

Целулитът е един от най-често срещаните кожни проблеми. Според специалисти, той засяга 90% от дамите и в пъти по-рядко се проявява при мъжете. Има редица кремове и процедури, които обещават да намалят неговата видимост и поява.

Но невинаги е задължително те да струват скъпо и да се прилагат в козметични салони. Споделяме няколко ефикасни метода за справяне с портокаловата кожа, които не струват скъпо.

Краставици

Краставиците са изключително полезен зеленчук. Богати са на витамини А, В, С, D, калий, фолиева киселина и други. Техният воднист и хидратиращ състав ги прави идеални за третирането на целулита не само вътрешно, но и външно.

За да намалите образуването на целулит и да подобрите структурата на кожата, всекидневно масажирайте засегнатите места с краставица, нарязана на кръгчета. Благодарение на фитохимикалите, които се съдържат в нея, кожата става по-стегната, а синтезът на колаген се увеличава.

Скраб за тяло с кафе

Домашният пилинг с кафе трябва да ви стане любим, особено когато искате да имате красива, стегната кожа с по-малко целулит. Кофеинът има способността да разширява кръвоносните съдове, което служи за затягане на външните тъкани на кожата.

Това е и един добър начин и да изчистите тялото от натрупаните токсини и да подобрите метаболизма. Към утайка от кафе или прясно смляно кафе добавете малко зехтин или от любимите ви етерични масла. С този пилинг масажирайте предварително навлажнената кожа в рамките на 5-10 минути и след това изплакнете.

Екстракт от конски кестен

Есцинът (дивият кестен) е широко използван за лечението на редица здравословни проблеми, включително и на целулит. Приеман под формата на хранителна добавка или нанасян като крем върху кожата, той подобрява кръвообращението и стимулира антивъзпалителните и съдосвиващите ефекти. По този начин се укрепват капилярите, което намалява появата на целулит.

Свързани статии

Желатин

Желатинът често влиза в състава на много от любимите ни храни, както и в приготвянето на сладкиши. Консумирането на желатин има многобройни ползи за здравето и тялото, включително и върху синтеза на колаген. Желатин на прах може да се намери във всеки магазин за здравословни храни и в повечето супермаркети.

За да подпомогнете образуването на колаген и да намалите появата на целулит, веднъж на ден го добавяйте към вашите 100% натурални сокове или други любими напитки.

Коментирай