Здраве и красота

Топ 5 храни, които изгарят коремните мазнини

Хапвайте всекидневно круши

18.09.2014г. / 10 30ч.
Михаела Лазарова
Снимка: thinkstock

Снимка: thinkstock

За ефективното изгаряне на мазнините в областта на корема понякога се нуждаем не само от редовни упражнения, но и от храни, които могат да се окажат наши верни съюзници. Запишете си тези топ 5 храни, добавете ги в здравословната си диета и отслабвайте!

Черен боб

Всички бобови храни са изключително полезни за вашето здраве, но когато искате да стопите мазнините в областта на корема, черният боб е фаворит. Освен, че е богат на протеини и фибри като останалите бобови растения, той е с високо съдържание на флавоноиди (съединения, които действат и като антиоксиданти).

Според изследвания флавоноидите могат да попречат за съхранението на излишни мазнини в областта на корема.

Круши

Крушите са едни от най-подходящите плодове за вашето здравословно хранене. Те са с ниско съдържание на калории и високо съдържание на фибри. За да намалите порциите, да подобрите храносмилателната система и за да не страдате от запек, хапвайте половин час преди хранене по една-две круши.

Те също са богати на катехини и флавоноли – два антиоксиданта, които помагат да не трупате излишни мазнини.

Фъстъци

Колкото и да ви е трудно да повярвате, иначе калоричните, но вкусни фъстъци (без сол) могат да ви помогнат в загубата на излишните мазнини в областта на корема. Освен това полезните мазнини, които се съдържат в тях, се изгарят в пъти по-лесно за разлика от мазнините и калориите, които получавате от любимите на много бисквити и лакомства. Въпреки това, не прекалявайте с тяхната консумация.

Свързани статии

Слънчогледови семки

Вкусните семки могат да бъдат добавяни към супи, ястия, салати, сандвичи, закуската от овесени ядки. Но изберете такива, които не съдържат сол. Семките са с високо съдържание на мононенаситени мазнини.

Това са здравословен вид мазнини. Според проучване те могат да помогнат за намаляване на излишните мастни натрупвания, особено при хора, страдащи от затлъстяване.

Авокадо

Отбийте се до магазина и купете няколко добре узрели плода авокадо. Авокадото е смятано за магически плод, когато искате да влезете бързо и здравословно във форма. То е богато на различни жизненоважни хранителни вещества.

Съдържа и полезни фибри, което помага да контролирате глада, а наличието на мононенаситени мастни киселини помага за изгарянето на мазнините в областта на корема.

Коментирай
Здраве и красота