Здраве и красота

Как да нанесем правилно сенки за очи?

Съвети как да подчертаем всяка форма

03.11.2014г. / 10 10ч.
Криси Табачка
Снимка: Thinkstock

Снимка: Thinkstock

Очите неслучайно са известни като прозорец към душата. Освен че са една от най-изразителните части на лицето, от която започва проявяването на всяка една емоция, те се смятат за най-привлекателни за срещуположния пол.

Красивият грим е способен не просто да подчертае естествената им красота, но и да ги направи по-магнетични, привлекателни и мистични. За да успеете да постигнете този ефект, най-важен елемент е правилно поставеният грим.

Ето няколко съвета за това как да нанасяте сенки според формата на очите.

Бадемова форма

Това е най-благоприятната форма за очи, тъй като „носи“ на всякакви цветови комбинации, техники и стилове. Ако желаете да акцентирате, използвайте три нюанса на един цвят. Поставете най-светлия във вътрешната основа на окото и нежно и постепенно преливайте към ъглите с по-тъмни. Можете да поставите от тъмните сенки и в долната част на окото, като за издължена форма, акцентирайте в краищата.

Кръгли очи

За този тип форма препоръчително е да се спрете на един цвят сенки, които да поставите по цялата дължина. Оформете клепача, но не го запълвайте изцяло и спазвайте златното правило – никога не залагайте на тъмни нюанси, защото те ще направят погледа ви сънлив и изморен.

Азиатска форма

Създайте ефект на преливащо омбре в очите като използвате отново различни нюанси на един цвят. Последователността се запазва от светло към тъмно, но в посока към веждите. Светлите нюанси ще акцентират върху формата на веждите и по този начин ще се радвате на два ефекта с една техника.

Малки очи

Спрете се на меки нюанси в сенките и поставете най-светлия в края на клепача. След това можете да използвате и по-тъмен, но никога не комбинирайте повече от два цвята. Бъдете внимателни с поставянето на очна линия, тъй като можете да направите очите да изглеждат още по-малки.

Очи с малко разстояние

За да раздалечите оптически очите, поставете светли сенки във вътрешния край и акцентирайте върху външния с тъмни такива.

Очи с голямо разстояние

Тук прилагаме обратната техника, с която правим очите оптически по-приближени едно към друго. Използвайте тъмни сенки, които да нанесете във вътрешния ъгъл на окото.

Коментирай