Здраве и красота

Домашни маски за меки и красиви ръце

Съставките в тях ще помогнат за регенерацията на кожни клетки

27.01.2015г. / 14 10ч.
Михаела Лазарова
Снимка: thinkstock

Снимка: thinkstock

Казват, че възрастта на една жена може да бъде разпозната по кожата на ръцете й. Студеното време, ниските температури и домакинската работа могат да нарушат мекотата и здравината на кожата на ръцете.

За да бъдат ръцете ви винаги нежни и меки, споделяме няколко домашни рецепти за маски, които да правите 2-3 пъти седмично. Съставките в тях ще помогнат за регенерацията на кожни клетки, а ръцете ви ще изглеждат млади и красиви.

Маска с мед и зехтин

В купичка смесете мед и зехтин в равни количества и разбъркайте добре. Приложете маската върху ръцете и оставете да действа 20-30 минути. След това изплакнете с хладка вода.

Маска с мед и банан

Направете на пюре половин банан и добавете към него малко мед, няколко капки лимонов сок и няколко капки зехтин или бадемово масло. Разбъркайте добре сместа и нанесете маската върху ръцете. Съставките трябва да действат в продължение на 15 минути. След това изплакнете с вода.

Маска с канела

В купичка смесете 1 супена лъжица канела, 5 капки от любимото ви етерично масло, 1 супена лъжица зехтин. Разбъркайте сместа и нанесете върху целите ръце с леки масажни движения (все едно миете ръцете си). Масажирайте минута – две и оставете маската да действа 15 минути. След това изплакнете с вода.

Свързани статии

Маска с кисело мляко

Ще са ви необходими 1 супена лъжица пълномаслено кисело мляко и 1 супена лъжица мед. Ако искате да изсветлите кожата, добавете и лимонов сок. Разбъркайте добре и поставете маската. След 15 минути изплакнете с хладка вода.

Коментирай