Здраве и красота

Как да третираме изгорено от преса или маша?

Не е приятно, но ние имаме решение

22.05.2015г. / 16 40ч.
Криси Табачка
Снимка: Istockphoto

Снимка: Istockphoto

Всекидневното стилизиране на косата може много да изтормози косъма, да го изтощи и да промени цялостния вид на нашата прическа.

Говорили сме за вредите на машите и пресите за коса, за задължителното използване на различни подхранващи масла и съставки.

Днес е време да обърнем внимание и на един друг „страничен ефект“ от инструментите ни за красота.

Всички сме минавали през този малък кошмар да изправяме косата и без да искаме да допрем горещата повърхност върху кожата си.

Болката в този момент е толкова голяма, че ни се иска да бяхме взели един ластик, да се вържем на конска опашка и никога повече да не се изправяме или къдрим.

Не се притеснявайте, намерихме начините, с които да облекчим усещането – ето кои са те:

Свързани статии

1. Хладка вода

Въпреки че първосигналният инстинкт е да използвате леденостудена вода, която да понижи температурата, всъщност е по-добре да се спрете на хладка такава. Потопете ръката си за около 10 до 15 минути и след това използвайте влажна кърпа, с която да правите компреси на засегнатото място.

2. Без лепенки

По никакъв начин не е добра идея да използвате лепенки – те са предназначени основно за отворени рани и могат да запарят ненужно изгореното място. Вместо това, почистете внимателно зоната с нежен сапун и използвайте антибиотичен крем.

3. Успокояващо локално лечение

За да успокоите болката, можете да използвате гел от алое вера, тъй като той е идеален за хидратиране и ще намали дискомфорта и неприятното усещане. Можете също така да приложите ниска доза крем с хидрокортизон.

4. Покрийте го

Изгорената и засегната част трябва да „диша“, за да оздравее по-бързо. Въпреки това, трябва да защитите мястото от евентуално замърсяване – можете да използвате марля, за да направите компрес.

5. Болкоуспокояващо

След като намерите най-подходящия за вас метод, възползвайте се от едно хапче болкоуспокояващо. Това е наложително, тъй като изгарянията са изключително болезнени и е възможно да отнеме много повече време, отколкото си мислите, докато спрете да усещате дискомфорт.

Коментирай