Здраве и красота

4 цветя, подходящи за вашите смутита и сокове

Опитайте вкуса на Hibiscus Rosella

10.07.2015г. / 08 51ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

Цветята са невероятни. Те добавят в живота ни повече красота и цвят, но и вкус. Някои видове биват наричани „ядливи“. Споделяме някои от тях, които може да добавяте всеки път, когато приготвяте фреш или смути.

Хибискус

Цъфтежът на хибискуса в средата на лятото е магически. Наричат го китайската роза. Hibiscus Rosella е прекрасен, защото неговите венчелистчета на вкус напомнят много на боровинки и са богати на витамини и минерали, точно като тях. Купете си сушен хибискус и добавяйте по малко от него, когато приготвяте вашите здравословни смутита или сокове.

Карамфил

Карамфилите са били използвани в продължение на стотици години при приготвянето на китайските билкови лекарства, тъй като се смятало, че подпомагат храносмилането.

Днес най-често използваме сушени карамфили, за да овкусяваме нашите ястия и сладкиши. Не пропускайте при приготвянето на вашите напитки да добавяте 1-2 зрънца карамфил.

Свързани статии

Латинка

Латинката е красиво цвете, което често е отглеждано в дома или градината. Нейните цветчета са богати на витамини А, С и D. Те имат малко пиперлив вкус, но в плодови или зеленчукови сокове добавят интересна нотка.

Вечерна иглика

Направете вечерната иглика част от вашите полезни напитки. Цветчетата й могат да допълнят вкуса на банана, авокадото или да дадат повече яркост на вашите салати. Маслото от вечерна иглика често бива препоръчвано при заболявания като ревматоиден артрит и екзема.

Коментирай