Маслото от чаено дърво има множество ползи за организма. То има успокояващ ефект, действа противоалергично, антимикотично и противовъзпалително. Етеричното масло от чаено дърво се използва за успокояване на различни раздразнения по кожата, а освен това има и успокояващ гърлото ефект при настинка и грип.

Маслото от чаено дърво е много добър начин да се излекувате от гъбичните инфекции по кожата и ноктите. Щадящата му природа го прави подходящо за третиране и на вагинални гъбични инфекции.

Как да използвате маслото от чаено дърво?

Направете си дамски душ

Смесете 1 капка етерично масло от чаено дърво и 1 капка етерично масло от лавандула. Към тях добавете 1 чаена лъжичка ябълков оцет. Разбъркайте добре.

Оставете за няколко минути етеричните масла да се разтворят в оцета. След това към тях прибавете 2 лъжички топла вода. Изсипете течността в съд за дамски душ. Разклатете добре и приложете според указанията за употреба на дамския душ.

Снимка: iStock

Изплакнете вагината след това и подсушете с еднократна хартиена кърпа.

Още по темата

Направете си седяща баня

Напълнете ваничката, в която ще седнете с топла вода, колкото да покрие таза. Капнете 4 капки етерично масло от чаено дърво и 1 супена лъжица зехтин. Разбъркайте добре двете масла във водата. Седнете във ваната и останете така около 15 минути, докато маслата подействат.

Гъбичната инфекция се влияе много добре от етеричното масло от чаено дърво. Тези методи за лечение на вагинални гъбички могат да се прилагат всяка вечер до постигане на баланса във вагиналната флора.