Здраве и красота

Серум за лице против бръчки

Подобрява вида на кожата

10.02.2017г. / 12 48ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

Как се грижите за кожата на лицето си? Има ли в ежедневните ви ритуали за красота продукт, който подхранва кожата в дълбочина и забавя процесите ѝ на стареене? В следващите редове ще видите няколко ценни за кожата масла и това как да ги комбинирате, за да създадете перфектния серум против бръчки.

Масло от шипка

Маслото от шипка е богато на мастни киселини, витамини Е, С и В-каротин. Антиоксидантите в него предпазват от вредното въздействие на свободните радикали, токсините и околната среда, като същевременно стимулират синтеза на колаген и намаляват появата на фини бръчки. Нанесено върху кожата маслото от шипка облекчава зачервяването и дразнението.

Масло от тамян

Това етерично масло се използва като терапевтично средство в продължение на векове. Има стягащо действие, защитава клетките на кожата, намалява признаците на стареене и спомага за подобряване вида на кожата. Благодарение на него може да се намали и рискът от появата на тъмни петна.

Масло от хелихризум

Едно малко познато масло, но то има силни лечебни свойства. Маслото от хелихризум намалява възпалението и стимулира регенерацията на тъканите. Силните му антибактериални свойства намаляват риска от появата на нежелани пъпки.

Масло от смирна

Още едно чудесно ароматно масло, което има силно подхранващо кожата действие. Смирната съдържа мощни антиоксиданти и има противогъбични свойства, което го прави чудесно за нанасяне върху лицето.

Свързани статии

Масло от здравец

Древните египтяни често използвали маслото от здравец за различни цели, включително и за красота. Маслото намалява възпалението и помага да се задържи влагата в кожата за по-дълго време.

Какво количество ще ви бъде необходимо за направата на серума?

  • 2 супени лъжици масло от шипка
  • 10 капки масло от тамян
  • 5 капки масло от хелихризум
  • 5 капки масло от смирна
  • 5 капки масло от здравец

Смесете всички масла в купичка и разбъркайте. Прехвърлете в стъклено шишенце с капачка или пулверизатор. Съхранявайте маслата на тъмно, сухо и хладно място. Нанасяйте от серума върху кожата сутрин и/или вечер. Трябват ви не повече от 5-6 капки, за да подхраните кожата си.

Снимка: Istock

Коментирай