Здраве и красота

8 неща, които се случват с вас, ако ядете мед всеки ден

Невероятни ползи от меда за здравето

11.07.2020г. / 17 19ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

Медът е, може би, един от най-полезните натурални продукти. Той е богат на голяма гама полезни вещества, незаменими за организма и здравето.

Медът може да направи истински чудеса с тялото ви, ако го консумирате всеки ден. Ето какво ще се случи, ако хапвате по една лъжичка мед ежедневно:

1. По-чиста кожа.

Медът съдържа невероятно голямо количество много мощни антиоксиданти. Те се борят с всички кожни проблеми, извеждайки токсините и стопирайки възпаленията и стареенето.

Защо медът е толкова полезен за децата?

2. Отслабване.

Въпреки че медът е сладък и богат на въглехидрати, той спомага за ускоряването на метаболизма. Неговите въглехидрати не са базирани на прости захари. В него няма изкуствени примеси, причиняващи резки скокове в нивата на кръвната захар. Той прави изгарянето на мазнините по-бързо, с което се ускорява загубата на излишно тегло.

3. Понижава холестерола.

Витамините в меда понижават нивата на лошия холестерол и подобряват нивата на добрия. Ежедневната консумация на една лъжичка мед допринася за по-доброто кръвообращение и подобряване на еластичността на стените на кръвоносните съдове.

4. За по-здраво сърце.

Изследванията показват, че антиоксидантите в меда стимулират работата на сърдечния мускул и укрепват стените на артериите. Това ги предпазва от инциденти, запушвания, затруднено кръвообращение.

5. За по-добра памет.

Друго изследване сочи, че медът се бори активно със стреса, благодарение отново на мощните си антиоксиданти. Когато нивата на стрес в тялото са балансирани, мозъкът съумява да поддържа паметовите процеси свежи.

6 вида мед и техните полезни свойства

Свързани статии

6. По-здрав сън.

Въглехидратите в меда допринасят за по-здрав сън. Те повишават нивата на естествения инсулин в кръвта, което пък освобождава серотонин. Тялото се отпуска лесно и изпада в дълбок сън по-лесно и дълготрайно. Така организмът си почива качествено.

7. За по-здрав стомах.

Медът е мощен антисептик. Той се препоръчва за консумация на гладно, защото има свойството да убива бактериите и да понижава киселинността в стомаха. Така потиска възпаленията, болките, спазмите и неразположенията.

8. Успокоява нервната система.

Медът помага на нервната система да се успокои. Нервното пренапрежение и безпокойство стихват, умората отминава, стресът намалява. Всичко това е важно за здравето на нервната система.

 

Коментирай
2 rate up comment 0 rate down comment
*** ( преди 5 години )
2 rate up comment 0 rate down comment
Силви ( преди 6 години )
Вярно е. И доказано.Аз си го хапвам, заедно с накисната и готова за ядене чия.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4 rate up comment 0 rate down comment
Ежко Бежко ( преди 6 години )
0 rate up comment 2 rate down comment
... ( преди 6 години )