Здраве и красота

Грешки в грима, които да избягвате, ако носите очила

Допускате ли ги

14.12.2017г. / 12 20ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

Всяка дама обича да изглежда добре. Гримът е част от деликатната визия на една красива съвременна жена. За дамите с очила гримът обаче може да се окаже проблем. Трудно е да се открие балансът между твърдите обемни рамки на очилата и наситеността на грима.

За да изглеждате перфектно гримирани въпреки факта, че носите очила, вижте кои грешки не трябва да допускате.

Контактните лещи и грешките, които допускаме с тях

Тъмни сенки

Много жени правят грешката да наситят цветовете и плътността на сенките за очи в стремежа гримът им да се забелязва. Прекалено тъмните сенки или плътна дебела очна линия под очилата може да накара очите ви да изглеждат прекалено малки и незабележими.

Очна линия или молив, които съвпадат с цвета на очилата

Не избирайте еднакъв цвят очен контур и рамки за очила. Така ще се слеят и очите ви ще се изгубят някъде там. Ако очилата ви са с черна рамка, използвайте кафяв, сив или морскосин цвят за очния си контур, например.

Не извивате миглите

Ако извивате допълнително миглите преди да нанесете спирала за мигли, погледът ви ще се изясни, а и миглите ви няма да опират в стъклата на очилата.

Какво трябва да знаят хората, носещи очила?

Спирала върху долните мигли

Нанасянето на спирала върху долните мигли като цяло е особен момент, най-вече при носене на очила. Специалисти по гримиране съветват, ако носите очила, да пропуснете тази стъпка в грима. Рамките могат да хвърлят допълнителна сянка върху очите ви, ако към миглите си добавите и спирала.

Използване на неправилния коректор

Когато носите очила последното нещо, от което излъчването ви има нужда е грешният коректор, особено с жълтеникав оттенък. Това ще постави още по-силен акцент върху тъмните кръгове под очите.

Тънки рамки с дебела очна линия

Ако допуснете тази грешка ще изглеждате сякаш носите два чифта очила – веднъж истинските ви очила и втори път – дебелият контур около очите. Погледът и излъчването ви ще се изгубят някъде там.

Коментирай