Здраве и красота

3 начина да се справите с целулита по бедрата

Лятото идва, бъдете готови

02.05.2018г. / 12 31ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

Целулитът е проблем, който понижава самочувствието на жената и я кара да си налага граници в облеклото. Когато дойде време да обличаме летните дрехи и банските, целулитът ни спира да се чувстваме добре в кожата си.

Бедрата и седалището са най-често засегнатите от целулита места. Те са и най-видими, особено през топлите месеци, когато носим къси панталонки и поли.

8 от най-добрите съставки в антицелулитните кремове

Как да се отървете от целулита по сравнително бърз и натурален начин, за да сте неотразими по бански за лятото?

Яжте повече домати и доматено пюре

Доматите съдържат вещества, които успяват видимо да намалят целулита. Някои изследвания доказват, че консумацията на домати и доматени продукти без добавени захари и подобрители най-малко три пъти седмично намалява портокаловата кожа.

Освен това доматите са невероятно богат растителен източник на колаген. Те се използват дори във фармацевтичната индустрия за извличане на колаген за хранителни добавки.

Основният виновник за това полезно свойство на доматите е ликопенът. Той е мощен антиоксидант, който стимулира образуването на колаген, подмладява кожата, подобрява здравето на очите, косата, ноктите.

Освен да ядете повече домати, можете да ги прилагате върху засегнатите от целулит части на тялото, най-вече бедрата. Така ликопенът прониква през кожата и влияе върху възпалението отвън навътре. Правете си масажи с доматено пюре като втривате с помощта на четка или масажна ръкавица.

Ефикасни методи за намаляване на целулита

Свързани статии

Пийте повече вода

Добрата хидратация на организма помага за разграждането на целулита и по-лесното му изхвърляне от тялото. Увеличете дневния прием на вода в допълнение към антицелулитните ви практики. Водата подобрява клетъчната функция и стимулира изхвърлянето на токсините.

Оцет и мед

Комбинацията звучи странно, но помага при целулит. Смесете 1 чаша оцет с ½ чаша мед. Втрийте добре сместа в бедрата с масажни движения. Масажирайте около 15 минути. След това увийте бедрата с найлоново опаковъчно фолио, за да проникнат съставките в дълбочина. Оставете да действа още 30 минути.

Коментирай
Здраве и красота