Здраве и красота

Мързеливи трикове за красив грим, маникюр и коса

Как да прикрием несъвършенствата

07.06.2018г. / 16 10ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

Защо гримът трябва да отнема много време като с няколко лесни движения можем да скрием недостатъците и да извадим най-доброто от визията си.

Ако не разполагате с много време сутрин, но държите да изглеждате добре, можете спокойно да пропуснете някои разкрасителни процедури и полагане на тежък грим, но едновременно с това да изглеждате добре.

Как да носите грим с брокат (галерия)

Как? Като следвате някои хитри мързеливи трикове в грима, които ще ви помогнат да изглеждате безупречно.

За скриване на торбички под очите 

Не ви достига сън? Можете да го прикриете лесно и бързо. Нанесете светъл коректор точно под очите, където се образува гънката на торбичката. Между нея и долния клепач нанесете по-тъмен нюанс, за да намалите визуално подпухналостта. След това нанесете фон дьо тена си.

Ексфолиране на устни 

Независимо дали носите гланц за устни или плътно червило, искате цветът да се задържи дълго на устните ви, нали? Затова ексфолирайте. Използвайте нежна смес от зехтин и захар. Нанасяйте я върху устните и я втривайте с мека четка за зъби без да натискате прекалено. Правете процедурата веднъж седмично.

За плътна очна линия 

Ако искате очната ви линия да придава дълбочина и завършеност на погледа ви, нанасяйте я плътно до ръба на клепача точно под миглите.

За прикриване на недостатъци 

Никога не правете грешката да нанасяте коректор по цялото лице, ако искате да скриете някое несъвършенство. Много жени смятат, че като нанесат коректора изцяло, това ще помогне за изравняване на тена. Вместо това нанесете само на желаното място и разнесете коректора с четка за грим. Покрийте плътно отгоре с фон дьо тен.

Какви рискове крият мръсните инструменти за грим?

За прикриване на грешки 

Ако ръката ви мръдне или се гримирате в движение, най-лесният начин да скриете грешката е като нанесете върху нея малко светъл коректор. Върху него разнесете с четка съвсем малко фон дьо тен.

Сух шампоан 

Нямате време да миете косата си, но не искате омазняването да си личи? Използвайте сух шампоан, но за предпочитане го нанесете вечер преди лягане, вместо сутрин. Така продуктът ще има достатъчно време да абсорбира излишната мазнина от скалпа и косъма.

Бърз френски маникюр 

За да си направите професионален френски маникюр трябва да разполагате или с ръце на хирург, или да сте го правили стотици пъти. Ако обаче не сте, има начин да се сдобиете с красив френски маникюр у дома. Просто увийте гумени ластици около пръстите си, така че израсналата част на ноктите да бъде добре отсечена. Лакирайте с белия цвят. Внимателно махнете ластиците. Лакирайте със светлия лак.

Коментирай