Здраве и красота

4 вида козметични продукти, които да изхвърлите веднага

Защо не са ви нужни и са опасни за здравето

06.06.2018г. / 11 51ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

Когато правите основно почистване на дома си следващия път, не пропускайте шкафовете, в които държите козметиката си. Всяка жена пази продукти, които със сигурност трябва да изхвърли.

Ако и вие сте направили грешката да съхранявате гримове или кремове повече от необходимото и при неправилни условия, прочистете козметичната си тоалетка.

20 идеи за грим в ултравиолетово (галерия)

Вижте от кои козметични продукти трябва да се отървете още сега.

Продукти с изтекъл срок 

Ясно е, че те са опасни за кожата и здравето, но по някаква причина много жени продължават да държат гримове и кремове с изтекъл срок с надеждата, че ще ги ползват някой ден. В тях се съдържат опасни елементи, които след изтичането на срока на годност могат да причинят сериозни щети на кожата и не само.

Продукти, съдържащи дразнещи кожата съставки

Четете внимателно етикетите на продуктите, които купувате. Ако на тях изрично са упоменати съставки, дразнещи кожата и потенциално причиняващи кожни и други проблеми, не купувайте тези продукти. Ако вече сте ги купили, изхвърлете ги незабавно, дори да са в срок.

7 неща, които жените с перфектен грим правят винаги

Козметични продукти, които не са съхранявани правилно 

Прегледайте шкафа си с гримове и други продукти. Прочетете етикетите им и сравнете изписаните правила за съхранение с реалните условия, при които сте ги държали. Ако не сте спазили указанията по една или друга причина, изхвърлете продуктите. Много е вероятно да са увредени.

Козметични продукти, които не ползвате 

В срок на годност или не, тези продукти очевидно не ви трябват. Продължителното стоене уврежда козметиката и влошава нейните качества. Ако притежавате продукти, които в последствие сте осъзнали, че не харесвате или не са подходящи за вас, подарете ги на някого или ги изхвърлете вместо да чакате да дойде ден, в който евентуално ще ги ползвате.

Ако сте използвали тези продукти веднъж, но не ви допадат, не ги подарявайте. Не забравяйте, че козметиката, най-вече червила, спирала, очна линия, молив са продуктите, които потенциално пренасят бактерии. Просто ги изхвърлете.

Коментирай