Здраве и красота

Грижа за косата с рициново масло против косопад

Натурална помощ при оредяване на косата

21.01.2019г. / 12 12ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

Рициновото масло е много полезна натурална мазнина, която присъства в множество рецепти за красота и здраве от народната медицина на различни народи, включително и у нас. От векове то се използва като продукт за красота. За съжаление в наши дни природните средства до голяма степен са заменени от козметични продукти, пълни с химически вещества.

10 трика за бърз растеж на миглите

Рициновото масло има много силни антибактериални и противогъбични свойства. Богат източник е на минерали, витамини, по-специално витамин Е, също така протеини, омега-6 и 9 мастни киселини. Този вълшебен коктейл е невероятно полезен за косата. Мощен е срещу косопад, тъй като едновременно се бори с инфекции по скалпа, подхранва и уплътнява косъма от корена му.

Мастните киселини балансират нивата на pH в скалпа, поддържат естествените омазняващи секрети на кожата и неутрализират вредните химикали в шампоаните и другите продукти за коса.

Свързани статии

Рициновото масло е богато на хранителни вещества, които оказват лечебно въздействие върху раздразнения, пърхот и косопад.

Поради гъстата консистенция на рициновото масло може да се наложи да го разредите с кокосово масло преди да го приложите върху скалпа или сухите и увредени краища. Оставете да подейства за 1 час като масажирате от време на време. След това измийте.

Вълшебна маска с масла и глина съживява косата

Повтаряйте тази процедура 2-3 пъти седмично, за да коригирате сухите и накъсани краища, да предотвратите цъфтежа и най-вече да стимулирате растежа на косъма. Заради това си свойство рициновото масло е едно от най-полезните при косопад.

При по-силен косопад можете да оставяте маслото да действа върху косата и скалпа и за през нощта.

Коментирай