Знаем, че редовната консумация на свежи плодове е изключително важна за нормалното функциониране на нашето тяло. Но едва ли се замисляме, че вкусните и сочни плодове могат да помогнат да изглеждаме за по-дълго време по-млади и красиви. Ако искате да забавите процесите на стареене на кожата, хапвайте повече ябълки, горски плодове, както и:

Киви

Кивито е богато на антиоксидантни съединения, които правят кожата по-плътна и забавят образуването на бръчки. Консумирайки редовно киви, вие доставяте на тялото си витамини С и Е, които намаляват увреждането от свободните радикали.

Нар

Нарът е чудесен за приготвяне на сок, добавяне към салати. Той е с високо съдържание на витамини В2, К, С, фосфор, калий.

Полезни плодове за здравето на сърцето

Всички те благоприятстват синтеза на колаген, благодарение на който кожата ни е еластична и стегната.

Диня

През летните дни не забравяйте да хапвате повече диня, защото тя ще осигури на тялото ви важни минерали, витамини и антиоксиданти, сред които калий и витамин С. Също така това е добър начин да поддържате кожата си хидратирана отвътре в сезон, в който дехидратацията е често срещана.

Авокадо

Авокадото е изключително богато на полезни мазнини, витамин Е и витамини от групата В, калий. Всичко това допринася за добрата хидратация и подхранване на кожата. Авокадото съдържа едно от най-важните съединения, наречено глутатион, който забавя процеса на стареене, както и негативното влияние на хормоните на стреса.

15 неща, които се случват, когато спрете захарта

Папая

Папаята помага на кожата не само нанесена върху нея като маска. Редовната ѝ консумация забавя появата на бръчки, докато витамини А, С и Е я подхранват.

Още по темата

Банани

Ако искате да запазите за по-дълго време еластичността на кожата си, хапвайте банани. Те ще ви осигурят добри количества витамини С и В6, калий. Бананите са богати на манган и антиоксиданти, които предотвратяват преждевременното стареене.

Грозде

Не забравяйте да добавите към менюто си и вкусното грозде. То е естествен източник на витамин С и манган. Тези вещества намаляват увреждането от ултравиолетовите лъчи и се борят с процеса на стареене.

Снимка: Pexels