Стареенето е естествен процес, който няма как да избегнем, но можем да забавим. Появата на бръчки, отпускането на кожата са едни от първите видими признаци. Променяйки някои свои навици, бихме могли да забавим тяхната поява. Така например, да нанасяме ежедневно козметика със слънцезащитен фактор, да не се къпем с гореща вода, да не спим по корем или на една страна, а по гръб.

Какво още може да промените за повече здраве и красота?

Добавете към менюто си сини боровинки

Кожата ни губи своята младост, заради процес наречен окислително увреждане на ДНК. Сините боровинки са богати на антиоксиданти, които ни помагат да забавим процесите на стареене. Ето защо е важно да ги хапваме по-често.

5 камъка за баланс на физическото и емоционално здраве

Ограничете приема на захар

Захар в кафето, чая, консумация на сладкиши, бисквити... Всичко това води до ускоряване процесите на стареене в човешкото тяло, както и до появата на тъмни кръгове, дехидратация и бръчки. За да забавим тези процеси, специалисти съветват да ограничим приема на захарни изделия, подсладени напитки, доколкото можем.

Есенни суперхрани за здрави коса и кожа

Не допускайте дефицит на калций

Знаем, че калцият е важен за здравето и функциите на костите и зъбите. Но знаете ли, че този минерал играе жизненоважна роля за предпазването ни от ранно стареене. Също така, достатъчния прием на калций помага да забавим процесите на стареене и спомага да поддържаме по-силна костна структура с напредване на годините.

Как да заличите бръчките по деколтето

Зеленият чай е вашият най-добър приятел

Той е невероятен дар от природата, който помага на тялото отвън и отвътре. Зеленият чай е богат на антиоксиданти, които помагат на кожните клетки да се регенерират. Когато приложим отвара от чая върху кожата си, тя действа успокояващо, тъй като има противовъзпалителни свойства. Редовната консумация на зелен чай, поддържа кожата здрава и красива.

Кои храни според дерматолозите забавят появата на бръчки

Намалете стреса

Стресът вреди на нашето здраве и красота. Ако искате да забавите появата на бръчки, опитайте се да намалите напрежението, пред което всеки ден се изправяте. Не е лесно. Опитайте с медитация, йога, спорт, масаж. Всичко това ще помогне да се отпуснете физически и емоционално и тялото ви ще синтезира повече от хормоните на щастието.