Здраве и красота

4 неща, които се случват в тялото, когато всеки ден ядете бадеми

Кожата ви става по-хубава

09.01.2020г. / 12 09ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

Едни от най-вкусните и полезните за здравето ядки са бадемите. Те са подходящи за нашите диетични режими на хранене. Богати са на витамини от групата В, витамин А, желязо, магнезий, калций, калий, селен, здравословни мазнини. Колко често хапвате от тях? Вижте 4 неща, които се случват в тялото ви, когато ги включите всеки ден в менюто си.

За по-здрава и красива кожа

Според това проучване, повечето хора, страдащи от акне имат по-малко запаси на витамин Е. Консумирането на бадеми може да подобри състоянието на кожата, тъй като полезните ядки са богати на ценния витамин и антиоксиданти. Също така, витамин Е спомага не само за по-добрия вид на кожата с акне, но и забавя появата на бръчки.

Полезни храни, подходящи за закуска

При диабет

Учени смятат, че редовната консумация на бадеми от пациенти, страдащи от диабет, може значително да подобри тяхното състояние. Хранителният състав на ядките спомага за намаляване нивата на „лошия холестерол“, допринася за здравето на артериите и контрола на кръвната захар.

3 основни грешки, които правите с въглехидратите

За възстановяване след раждане

Знаете ли, че според аюрведа – системата за грижа за здравето поставила своето начало в Индия, бадемите могат да спомогнат за подобряване на перисталтиката и повишаване на енергийните нива след раждане.

Свързани статии

След появата на бебето женският организъм е уязвим, отслабен, затова се нуждае от полезни храни, които му помагат да се възстанови по-бързо.

По-умни бебета

Според испанско проучване, консумацията на 74 грама бадеми седмично може да направи бебето ви по-умно. Учените са наблюдавали 2 208 бременни жени по време на изследването си. След това, техните деца са били наблюдавани, когато са били на 1, 5 и 8-годишна възраст. Децата, чиито майки са консумирали бадеми по време на бременността, са получили по-висок резултат от своите IQ тестове. Учените отдават това и на факта, че бадемите благоприятстват мозъчната функция.

Как да консумирате бадемите? Може да ги накисвате от вечерта във вода, да ги хапвате сурови, печени. Хубаво е да избягвате да ги овкусявате със сол.

Коментирай