Здраве и красота

Какво трябва да знаем за антистареещите кремове и серуми?

За да изберем най-ефективния продукт за нашата кожа

12.01.2020г. / 08 05ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

Всяка жена мечтае да остане млада, колкото се може по-дълго. С всяка изминала година обаче кожата става все по-уязвима на стареещите процеси и външните влияния, които предизвикват поява на бръчки. В борбата с възрастта много жени се обръщат към козметичните продукти с антистареещи формули. Кремовете и серумите против бръчки обещават дълбоко хидратиране и подмладяване на кожата. Но всички продукти ли са еднакви? Съвсем не. Има някои неща, за които е добре да следим стриктно, за да изберем възможно най-ефикасния антистареещ продукт за нашата кожа.

Храни с антистареещ ефект

Какво трябва да знаем за кремовете и серумите за млада кожа?

Цената невинаги е от ключово значение

Притеснени сте от ограничеността на бюджета си, но много искате да си купите онзи скъп крем против бръчки, чиято реклама гледате всеки ден. Не бързайте да се доверявате на реклами на скъпи продукти. Невинаги това е гаранция за качество.

Онова, което е по-важно от цената, е съдържанието на активни вещества. Не всеки скъп продукт е базиран на ретинол и антиоксиданти, които са едни от най-важните съставки в борбата против бръчки, смята доктор Джоел Шлесингер, специалист по естетична хирургия и дерматология.

В интервю пред thelist.com той споделя, че няма толкова голямо значение коя козметична марка ще изберем и каква ще бъде цената на продукта, стига в него да се съдържа висока концентрация на ретинол и антиоксиданти.

Как да си направите нощен антистареещ крем за лице?

Ретинолът може да забави процесите на стареене и дори да ги преобърне

Ретинолът е една от най-успешните активни съставки в битката срещу бръчките. Той има способността да преобърне процесите на стареене и да ги забави. Базиран е на концентрирани нива на витамин А, който натурално стимулира регенерацията на клетките и тяхното обновяване. Затова, когато избираме крем против бръчки е много важно той да съдържа ретинол.

Антиоксидантите са другата важна съставка в антистареещите кремове и серуми

Другата ключова съставка в кремовете и серумите против бръчки са антиоксидантите. Те „поправят“ щетите по кожата и ускоряват оздравителните процеси, като същевременно подхранват и хидратират.

Маска за лице с антистареещ ефект

От огромно значение е в грижата за кожата ви да се съдържат мощни антиоксиданти, каквито са витамините С и Е, екстракт от челен чай, ниацинамид, ресвератрол. Тези съставки според друг специалист – доктор Енгелман, когото сайтът цитира, са звеното, което има силата да неутрализира свободните радикали, да поправя вредите, които те са нанесли на кожата, да я хидратират и подхранят.

Активните съставки трябва да са в големи концентрации

Когато избирате антистареещ продукт, прочетете внимателно съставките, описани на опаковката. Следете освен ретинол и антиоксиданти, продуктът да съдържа тези вещества в големи концентрации.

Едни от най-добрите антистареещи съставки в козметиката

Как да разберете това? Много просто. Обикновено изброените на първо място съставки са в най-висока концентрация. Последните сред изредените са в най-ниска концентрация в продукта. Това ще ви ориентира за ефикасността на крема или серума, които сте избрали.

Свързани статии

Борбата със стареенето – не само с козметични продукти!

Хидратиращите компоненти трябва да присъстват, но не трябва да са водещи

Хидратираната кожа изглежда млада, изопната и красива. Но в дългосрочен план нейната младост не може да разчита само на хидратирането. Необходима е хиалуронова киселина.

Избирайте кремове и серуми, съдържащи хиалуронова киселина, защото тя действа, като поправя ефекта от ретинола. Ретинолът предизвиква излющване на кожата и ускорено регенериране на епителните клетки, което може да направи кожата деликатна, суха и неприятно опъната. Хиалуроновата киселина поправя именно тези ефекти и подпомага дълбочинното хидратиране и балансиране на кожата.

4 ползи от хиалуроновата киселина за кожата

Няма да стане само през нощта

Не разчитайте единствено на нощните кремове и серуми. За да има истински ефект и да се забави максимално стареенето на кожата е необходимо търпение и постоянство в грижата не само нощем, но и през деня.

Коментирай