Здраве и красота

5 натурални начина за избелване на зъби в домашни условия

Край на пожълтяването на зъбите

05.02.2020г. / 15 20ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

Консумиране на червени храни и напитки, разтворими витамини, портокалов сок, тютюнопушене, кафе, чай... Това са само част от факторите, които допринасят за пожълтяването на зъбите. Купуваме избелващи пасти и системи за подобряване вида на нашата усмивка, а всички те струват скъпо.

Вижте 5 натурални начина за избелване на зъбите в домашни условия, които са и на достъпни цени.

Джинджифил и сол

Настържете или смелете в кухненски блендер малко парче обелен корен джинджифил. Комбинирайте го с 1/4 чаена лъжичка сол и няколко капки пресен лимонов сок. Разбъркайте добре съставките и с помощта на четка за зъби нанесете с леки въртеливи движения върху зъбите.

Любими храни и напитки, които вредят на зъбите

Каолинова глина

Каолиновата глина е продукт, който се използва и в грижа за кожата. За да избелите зъбите си потопете мокра четка за зъби в глината и нежно разтъркайте върху зъбите си. След това изплакнете устата си добре с хладка вода.

Храни, полезни за костите и зъбите

Листа от мента и кокосово масло

Нарежете на ситно или смелете няколко свежи листа мента. Към тях прибавете малко количество кокосово масло. Нанесете сместа с помощта на четка за зъби. Четкайте 1-2 минути, след което изплакнете устата си с хладка вода.

Водороден пероксид/кислородна вода

Той е естествен избелващ агент, който също така елиминира вредните бактерии в устната кухина. Може да изплаквате устата си с кислородна вода, чиято концентрация да не надвишава 3%.

Свързани статии

Тя трябва да се разрежда с вода и с получената комбинация се жабури устата. Друг начин да използвате водородния пероксид за избелване на зъбите е да комбинирате 2 чаени лъжички от него с 1 чаена лъжичка сода за хляб и внимателно да изчеткате зъбите си.

4 от най-добрите антиоксиданти за кожата

Активен въглен

Активният въглен е един от най-лесните и евтини начини за естествено избелване на зъбите у дома. Направете на прах 1-2 таблетки и потопете в тях намокрена четка за зъби. Изчеткайте зъбите си внимателно за около 1-2 минути, след което изплакнете устата с хладка вода. Още за това как може да ползвате активния въглен за повече красота, вижте тук.

Коментирай