Здраве и красота

Сиртуин диетата, с която Адел отслабва

Включва суперхрани

07.05.2020г. / 14 51ч.
Михаела Лазарова
Снимка: Instagram adelesp

Снимка: Instagram adelesp

В последните две, може би дори три години, британската певица Адел промени външността си почти до неузнаваемост, разделяйки се с повече от 40 излишни килограма. Какъв е режимът, който следва? Това е така наречената сиртуин диета, която е предпочитан диетичен план и от други знаменитости като Джоди Кид, сър Бен Ейнсли, Лорейн Паскал и други.

Адел е неузнаваема!

Какво е характерно за сиртуин диетата?

При нея се консумират определен вид храни в сурово състояние, които са с високо съдържание на сиртуин – вид протеин, който предпазва клетките в нашите тела, помага да се намалят възпаленията, елиминира дефектните гени, които предизвикват заболявания и напълняване, подобрява метаболизма. Тези полезни храни, не само подобряват здравето, но стимулират и синтеза на сиртуини от тялото ни.

Според диетолози, гневните хора напълняват по-лесно

Какви храни се включват в диетата?

Хранителният план се фокусира върху приема на здравословни сиртфуд храни, като: ябълки, цитрусови плодове, разрешава се червено вино, елда, орехи, разрешава се висококачествен тъмен шоколад, магданоз, фурми, каперси, сини боровинки, зелен чай, соя, ягоди, куркума, червен лук, зехтин, зеле кейл.

                                         Адел през 2016 година. Снимка: БГНЕС/EPA

6 неща, от които тялото ни старее по-бързо

Диетата е разделена на две фази. Първата е с продължителност от 1 седмица и включва ограничаване на калориите до 1000 ккал. В продължение на три дни, консумирате три зелени фреша или смутита и едно хранене, богато на сурови храни. Смутитата може да си приготвите с храните от списъка. Тук се разрешава и консумацията на пилешко или пуешко месо, което задължително трябва да е в комбинация с разрешените храни. Количеството на месото трябва да е наистина малко, за да не надвишите 1000 калории. От четвъртия до седмия ден, калорийният прием се увеличава на 1500 ккал за ден. Той се състои от 2 зелени смутита и две ястия, богати на сурова храна. Може да пиете зелен чай, кафе.

Свързани статии

Втората фаза на сиртуин диетата е поддържаща и тя трае 14 дни. През втората фаза също се губят излишни течности и килограми. Опитайте се да не надвишавате приема от 1500 калории, като отново се придържайте към списъка с разрешени храни. Следвайте 3 хранения и прием на едно зелено смути. Внимавайте с количеството червено месо. През втората фаза може да си позволите червено вино, тъмен шоколад.

След приключване на диетата може да повторите двете фази колкото искате в зависимост от това как се чувствате. Сиртуидната диета дава добри резултати при продължително следване и в комбинация с редовна физическа активност. Адел също спортува.

Коментирай