Здраве и красота

5 невероятно полезни употреби на маслото от джинджифил

За какво да го използваме

22.03.2020г. / 06 01ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

Етеричното маслото от джинджифил отдавна се използва за успокояване на сухота и сърбеж по кожата и особено по скалпа, както и заради свойството му да насърчава растежа на косата.

В маслото от джинджифил се намират витамини и минерали, които влияят положително върху растежа на косата, като го стимулират. Антисептичните свойства на джинджифила също подпомагат борбата с пърхота. За да се преборите с него, капнете няколко капки масло от джинджифил в шампоана си.

5 причини да включите масло от шафранка в грижата за кожата

Маслото от джинджифил има обаче още няколко невероятно полезни свойства и може да се използва както за кожата, така и за косата, като ароматерапия и още.

Намалява стреса

Маслото от джинджифил подобрява негативното настроение. То стимулира сетивата и въздейства срещу депресивните състояния. Уханието на джинджифила поражда позитивни емоции и балансира състоянието на съзнанието.

Етеричното масло от бергамот и неговите ползи за здравето

Може да се използва като се капят капки от маслото върху повърхности, тъкани или чрез дифузери да бъде разпръснато в помещението. Възможно е да се включи и в домашни спрейове за освежаване на въздуха.

Възстановява кожата

Маслото от джинджифил, добавено към кремове и скрабове за тяло успокоява кожата, намалява зачервяването, елиминира бактериите, намалява признаците на увреждане на кожата и я възстановява. Благодарение на много мощните си антиоксидантни свойства, маслото от джинджифил може да повлияе много добре на кожата, както и да потисне стареещите процеси в нея.

Масло от гроздови семки за фантастична кожа

Успокоява главоболието и намалява възпаленията

Маслото от джинджифил е натурална алтернатива на болкоуспокояващите лекарства, защото има способността да намалява болката, благодарение на противовъзпалителните си свойства. Още по-добрата новина е, че маслото от джинджифил успокоява болката без да има страничните ефекти на медикаментите срещу главоболие. Нанасянето му върху кожата също може да допринесе в борбата с болките, причинени от възпаления при артрит.

За да успокоите болките цялостно в тялото можете да си направите гореща вана, в която да капнете няколко капки от етеричното масло и да се потопите. Подходящо е също и за инхалация.

Масло от жожоба за красива кожа

Свързани статии

Подходящо е за суха и увредена коса

Маслото от джинджифил възстановява сухите и увредени краища на косата. Освен че стимулира растежа и потиска образуването на пърхот по скалпа, това масло възстановява уврежданията в косъма и възвръща блясъка и еластичността му.

Етерично масло от копър и неговите ползи

Може да успокои стомашни болки

Джинджифилът е известен от векове със своите свойства по отношение на храносмилането. Отвара от корен от джинджифил може да успокои гадене, позиви за повръщане, стомашни болки, диария. Същото важи и за етеричното масло от джинджифила.

Коментирай
Свободно време