Здраве и красота

Възстановете кожата на ръцете си с тези масла

Подхранват в дълбочина и намаляват бръчиците

30.03.2020г. / 06 22ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

Казват, че две неща издават възрастта на една жена – кожата на шията и тази на ръцете. Ежедневието на жените е динамично. Понякога имаме да свършим толкова много неща, че забравяме да се погрижим така, както заслужава нашата кожа на ръцете. Използването на агресивни почистващи препарати, честото миене, студът, слънцето, солариумите, нанасят сериозни щети. В резултат се появяват по-рано от очакваното фини бръчици, понякога кожата на ръцете става твърде суха, сърбяща.

Масло от вечерна иглика

Това масло е изключително богато на мастни киселини, които подмладяват кожата на ръцете и забавят появата на фини линии. Редовното му нанасяне спомага за изглаждането на бръчките и грубата кожа, подхранва в дълбочина изключително сухата кожа, спомага за синтеза на нови кожни клетки, подобрява еластичността ѝ и намалява пигментните петна.

Маска за бебешка кожа на ръцете

Масло от шеа

Едно от най-използваните масла в козметичната индустрия е маслото от шеа. То е известно със своите овлажняващи и стягащи свойства против стареене на кожата. Идеално е както за грижа за кожата на лицето и тялото, така и за възстановяване на кожата на ръцете, за по-зрели кожи.Нанасяйте го редовно, за да намалите бръчиците, за да подобрите кръвообращението, за дълбоко овлажняване. Маслото от шеа намалява пигментните петна, подходяща грижа е и за кожи с дерматити, псориазис. Високото съдържание в него на канелена киселина, витамини А и Е, помага да защитим кожата на ръцете си от вредните UV лъчи, свободните радикали.

Употреби на кокосовото масло в грижата за красотата

Какаово масло

Едно от най-добрите масла, които ще ви помогнат да омекотите кожата на ръцете си. Понякога се случва, когато готвим, по невнимание да изгорим някоя от ръцете си.

Свързани статии

Маслото от какао помага за по-бързото възстановяване на подобни наранявания, също така образува защитен филм върху кожата, като по този начин в нея се задържа влагата.

Масло от камелия

Това е една от тайните на японките за красива и млада кожа, не само на лицето. Нанесено върху ръцете с леки масажни движения, маслото от камелия ще предпази кожата им от увреждането на свободните радикали, ще подобри тена ѝ. Маслото се абсорбира бързо, има лека и приятна текстура, осигурява на кожата олеинова киселина и антиоксиданти, което го прави перфектна подхранваща грижа. Намалява и кожните раздразнения.

Коментирай