Здраве и красота

Полезни междинни закуски за много силен имунитет

Какво да похапвате между храненията за подсилване на имунната система в ерата на коронавируса

23.04.2020г. / 10 01ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

Състоянието на имунната система играе решаваща роля в това дали ще се разболеем от вирусна инфекция и как тялото ни ще я понесе. Във време на пандемия от коронавирус, непознат за човешкия организъм, силният имунитет е може би най-важното нещо, което може да ни спаси от усложнения при евентуална инфекция с опасния патоген.

Междинните закуски като средство за по-добро здраве

Всичко, с което се храним, има значение за организма, здравето и протичането на процесите, касаещи имунната система. В това число влизат и междинните закуски, на които по-рядко обръщаме внимание. Наблягаме на основните хранения, като между тях си позволяваме вафли, бисквитки, шоколад за душата.

Това е една голяма грешка, която пречи на имунитета вместо да му помага. За да сме наистина здрави е необходимо да похапваме максимално полезни и здравословни неща между храненията, за да подсилим максимално имунната система, захранвайки я със суперхрани и важни хранителни вещества.

3 смутита от доктор Оз за междинни закуски

За повече здраве и за силен имунитет, който да ви предпази не само от коронавирус, но и от всякакви микроби, вижте какви полезни междинни закуски да похапвате.

Хумус – можете да си направите сами хумус с помощта на пасатор или блендер, като сложите в него сусамов тахан, варен нахут, най-различни зеленчуци за разнообразие и полезни хранителни вещества, зехтин.

Черен шоколад – към него може да добавите неподсолени печени ядки или семена, като орехи, бадеми, кашу, лешници. Всички те са чудесни в комбинация с тъмния шоколад като вкус.

3 начина да повишим енергията си

Зелено смути – правете си всякакви смутита, включващи тъмнозелени листни зеленчуци. Те са своеобразна витаминна бомба, която зарежда организма с изключително важни минерали и антиоксиданти, от които имунната система се нуждае.

Червени смутита – червеният цвят в плодовете и зеленчуците е сигнал за богато наличие на антиоксиданти. Включете и кисело мляко в тях за допълнителни протеини и важни мазнини, както и семена по избор. В смутито можете да добавяте изключително богатите на антиоксиданти горски плодове, червени чушки, червено цвекло, червени ябълки и други червени плодове и зеленчуци.

Полезни междинни закуски за бременни

Зелена салата с дресинг от зехтин и балсамов оцет – направете си чудесен микс от спанак, зелена салата, кълнове, всякакви зелени зеленчуци.

Кисело мляко с горски плодове – може да добавите и малко мюсли или овесени ядки.

5 причини да ядете здравословни закуски всеки ден

Овесени ядки – направете си овесени ядки с кисело мляко, добавете горски плодове, банан, няколко стафиди и ябълки. Това е чудесен начин да се заредите с енергия и полезни хранителни вещества за силен имунитет. Добавете и малко ядки или ленено семе, сусам, тиквено семе за допълнителен стимул.

Коментирай