Здраве и красота

3 начина да спрете да мразите тялото си

Колко важно е да сме позитивни към себе си, за да сме здрави и щастливи

27.04.2020г. / 17 17ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

Прекалено много хора прекарват твърде много време да мразят тялото си. То е всичко, което имаме. Нямаме друг избор до края на живота си освен да се примирим с това, в което природата ни е пъхнала и да започнем да го приемаме с цялата любов, на която сме способни.

25 начина да обичате повече себе си през 2020-а

Как да започнем да обичаме тялото си? Ето няколко добри стратегии.

Стойте далече от социалните мрежи

Социалните мрежи могат да са истински депресиращо място. В тях всеки ден виждате перфектни снимки на перфектни тела, облечени в дрехи последен писък на модата и си казвате, че никога няма да изглеждате така. Потъвате в омраза към тялото си и завист към перфектните хора, чиито снимки са навсякъде около вас.

За да намалите този стрес просто ограничете времето, прекарвано в социалните мрежи. Те повишават нивата на тревожност и безпокойство не само по отношение на имиджа и одобрението на собствената визия, но и по много други параграфи. Например, ако виждате снимки на приятели от далечни дестинации, които вие по някаква причина нямате възможност да посетите, това може да ви накара да се почувствате зле.

5 начина да обичате повече себе си

Не забравяйте, че на снимките в социалните мрежи хората показват най-щастливите си моменти, които в реалността даже може да не са толкова щастливи, колкото са направени да изглеждат. Ограничете прекарването на време в интернет и се вгледайте повече в себе си.

Дайте си време за по-здравословен начин на живот. Съсредоточете се върху тялото си, като спортувате повече, поставете си цели, които да постигнете по отношение на външността си и ги преследвайте. Порадвайте се на време, прекарано с приятели на живо. Глезете се с време и само за себе си. Когато започнете да живеете и дишате извън социалните мрежи, извън постоянното скролване на страници и профили, извън непрекъснатото писане на съобщения, ще се почувствате много по-позитивни към тялото и към себе си въобще.

15 причини да се научиш да обичаш себе си

Свързани статии

Прекарвайте повече време голи

Всеки път, когато имате възможност да се разхождате вкъщи без дрехи го правете. И не извръщайте поглед, когато минавате покрай огледалото, напротив. Наслаждавайте се на тялото си, набелязвайте хубавите му черти, позирайте и се научете да гледате с добро око на голата си фигура. С течение на времето ще заобичате голотата си, ще приемете тялото си и ще откриете колко красиво е всъщност то.

15 начина да практикувате грижа за себе си

Помнете, че думите имат значение

Как се представяте пред себе си и пред другите? Постоянно ли се иронизирате, подчертавате ли недостатъците си? Шегувате ли се с тялото си по груб и даже обиден начин?

Ако го правите, трябва да преосмислите езика си. Думите, с които наричате тялото си, обиждате го и изкарвате на преден план всички недостатъци, които мразите, не само ще ви накарат да се чувствате още по-зле, но и ще накарат всички останали да ви възприемат именно така – зле.

Начини да подобрите връзката със самите себе си

Коментирай