Здраве и красота

4 напитки за отслабване и детокс

Подмладяват и ви осигуряват повече енергия

31.05.2020г. / 15 35ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

Детоксикирането на организма е част от здравословната диета. Премахването на голяма част от токсините от тялото, подмладява, подобрява вида на кожата, повишава енергийните нива, но и е важна част от елиминирането на излишните килограми. Какви детокс напитки за отслабване включва вашата диета? Вижте 4 полезни предложения, които да направите част от вашия режим.

Зелен чай и лимон

Зеленият чай е добър източник на катехини, които са полифеноли, спомагащи в борбата със свободните радикали. За редовната консумация на зелен чай е доказано, че подпомага метаболизма и изгарянето на излишните мазнини. Лимоните също изобилстват от полифеноли, витамин С, а в комбинация със зелен чай, ще спомогнат за детокса на тялото, което ще укрепи имунитета ви.

Популярни природни средства за чести здравословни проблеми

Мед, лимон и джинджифил

Джинджифилът е суперподправка, която доказано помага да намалим излишните килограми. Има редица други ползи за здравето, като подобряване на кръвообращението, детокс на организма, подобрява храносмилането, намалява риска от развитието на ракови клетки и други. Медът също може да бъде част от вашата диета, в малки количества. В 250 мл вряща вода сложете 1-2 парченца обелен корен от джинджифил. Варете 5-7 минути, прецедете и овкусете с мед и лимонов сок. Този чай може да консумирате и за добър старт на деня, както и по всяко друго време. Ще ви зареди с енергия и ще ускори метаболизма ви.

Какво се случва в тялото ви, когато намалите въглехидратите?

Фреш/смути от моркови и портокали

Морковите са богати на бета-каротин и фибри, а храните с високо съдържание на фибри ни правят по-сити, приемаме по-малко калории и се радваме на по-добро храносмилане.

Свързани статии

Портокалите са богати на витамин С, който не само укрепва имунитета, но също подпомага детокса на организма и отслабването. Направете си свежа плодова комбинация от портокали и моркови. Към този фреш също може да добавите и малко джинджифил, мед. Ако нямате сокоизтисквачка, но разполагате с блендер, направете си смути, добавяйки към съставките и малко количество вода.

Смути от домати, краставица и селъри

Невероятно вкусна комбинация, подходяща за детоксикиране на организма, но и за вашата здравословна диета. Доматите съдържат ликопен, който подпомага отслабването, но също така съдържат и калий. Ако задържате водно тегло, доматите са вашите плодове, защото калият спомага за изхвърлянето на излишните течности от организма. Селъри и краставици съдържат много вода, спомагат за хидратацията, но също така и отвеждат водното тегло от тялото. Просто комбинирайте трите съставки в блендер и се насладете на вкусната напитка.

Коментирай
2 rate up comment 0 rate down comment
Марчела Петрова ( преди 3 години )
На български език се казва ЦЕЛИНА, на английски се произнася селери. И качествата на целината не се изчерпват само с детокс?!?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Свободно време