Здраве и красота

Избелваща паста за зъби с канела

За свеж дъх и по-малко плака

29.06.2020г. / 05 56ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

Тя има разкошен аромат, за който е доказано, че подобрява настроението. Канелата – невероятна подправка, която добавя повече вкус и аромат на нашите екзотични ястия и любими десерти. Но тя има редица ползи за нашето здраве. Помага за баланса на кръвната захар, грижи се за здравето на сърцето, стимулира мозъчната дейност, намалява възпаленията в тялото, риска от рак, подобрява храносмилането.

Още нещо, което я прави наистина специална е това, че се грижи и за нашето орално здраве.

Най-добрите етерични масла за здрави венци и зъби

Многобройни проучвания показват, че канелата може да елиминира определени бактерии, които се намират в устната кухина, причиняващи кариеси, инфекции на венците и лош дъх. Канелата има противовъзпалителни свойства и успокоява възпалените венци.

Всичко това я прави подходяща съставка в домашните пасти за зъби, които обичаме да си приготвяме. Освен че елиминира голяма част от вредните бактерии, канелата спомага за естественото избелване на зъбите.

Свързани статии

Как да си приготвите домашна паста за зъби?

В купичка комбинирайте 2 с.л. кокосово масло, 1 ч.л. канела, 2 ч.л. сода за хляб. Всичко се разбърква добре и се съхранява в подходящо бурканче.

Използвайте няколко пъти седмично при добра поносимост, за здрави венци, здрави и бели зъби, свеж дъх и по-малко зъбна плака.

Коментирай