Здраве и красота

10 тревожни сигнала от тялото, които не трябва да пренебрегвате

Винаги обръщайте внимание на това, което организмът ви се опитва да ви подскаже. Това може да са сигнали за здравословни проблеми

24.06.2020г. / 12 18ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

6. Загуба на вежди

Ако веждите ви започнат да окапват, това може да е признак на проблеми с щитовидната жлеза. Както повишената, така и понижената функция на жлезата може да доведе до този проблем, който обикновено е придружен от косопад и падане на косми по други части на тялото.

Най-честите симптоми на апендицит

7. Червени длани

Зачервяването по дланите може да се дължи на екзема, дерматит, алергични реакции към метали, лекарства, храна или напитки. Също така може да е признак на затруднения в работата на черния дроб.

Свързани статии

8. Промени в ноктите

Промени в ноктите могат да настъпят вследствие на инфекции, гъбички, които ги разрушават, но и при редица вътрешни проблеми, за които не подозирате. Затова е задължително да се консултирате с лекар.

Симптоми на проблеми с панкреаса

9. Студени крайници

Тялото ви може да се опитва да ви прошепне, че имате скрит проблем със сърцето, кръвоносните съдове, анемия или страдате от синдрома на Рейно, ако имате ледени крайници. Но в това няма как да сте сигурни без консултация с лекар.

10. Червени бузи

Ясно забележимото поруменяване на бузите не е признак на добро здраве, както сме свикнали да чуваме от фолклора ни. Обикновено това подсказва за диабет, хормонални проблеми, розацея или други заболявания на кожата.

* Ако забележите някой от тези симптоми веднага се консултирайте с лекар. Статията има информативен характер и няма за цел да поставя диагнози. Необходимо е лекарско мнение и преглед, който да установи имате ли здравословен проблем или не.

Коментирай
4 rate up comment 0 rate down comment
НОВ ДЕФЕКТ ( преди 3 години )