Здраве и красота

10 тревожни сигнала от тялото, които не трябва да пренебрегвате

Винаги обръщайте внимание на това, което организмът ви се опитва да ви подскаже. Това може да са сигнали за здравословни проблеми

24.06.2020г. / 12 18ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

От огромно значение е да се вслушвате в онова, което тялото ви има да ви казва. Признаците, които подсказват, че не сте толкова здрави, колкото си мислите, често са пред вас, но не им обръщате внимание. Човешкото тяло е невероятно проектирана машина, която трябва редовно да се обслужва и поддържа. Ако определени сигнали се неглижират, това може да доведе до заболявания и здравословни проблеми, които е можело да бъдат овладени навреме.

Скрити коварни симптоми на мононуклеоза

Кои са знаците, които тялото ви дава и които никога не трябва да игнорирате?

1. Посивели коси

Посивяването и побеляването на косата в по-голямата си част се предопределя от генетиката. Ако обаче имате повече от 50% посивели коси и се намирате в 30-те си години, това може да е сигнал за диабет, за който не подозирате. Разбира се, освен ако в семейството ви не е обичайно косите да побеляват в тези ранни години.

2. Бенки

Повечето бенки по тялото са безобидни, но някои от тях могат да са опасни и затова никога не трябва да ги игнорирате. Изучавайте тялото си редовно и следете за поява на нови бенки или за изменения в съществуващите такива.

Ранни симптоми на ревматоиден артрит

3. Пожълтяване на очите

Бялата част от очите ви винаги трябва да е бяла. Ако забележите пожълтяване или помътняване, не го неглижирайте, защото това може да е сигнал за чернодробно заболяване, проблеми с жлъчката, жълтеница.

4. Напукани устни

Кожата на устните може да се напука от студ или силен вятър, но ако този проблем се появи без атмосферно влияние, това може да е сигнал за дефицит на витамини от група В или цинк.

5. Подута шия

Подувания в областта на шията могат да означават възпаления или заболявания на щитовидната жлеза, както и подути лимфни възли в зависимост от разположението на подутината.

Коментирай
4 rate up comment 0 rate down comment
НОВ ДЕФЕКТ ( преди 3 години )